Interview med Rikke Tandrup, studerende

Jeg elsker at dyrke idræt. Jeg elsker at mærke muskler, lunger og kredsløbet arbejde på højtryk. Jeg elsker at mærke den følelse, der giver en stor velvære og gør mig høj. Jeg er fysioterapeut, men måtte bare læse en uddannelse mere - og det gik jeg så i gang med! Nu mangler jeg kun at skrive mit speciale, som er den afsluttende opgave efter 5 års studium.

Idræt på universitet er anderledes end andre studier. Her kombineres teori og praktik, hvorved både hjerne og krop bliver udfordret i et samspil, som højner forståelsen af idræt og alle dens dimensioner. De teoretiske fag er med til at give en større forståelse af, hvorfor vi bevæger os og hvordan vi tackler bevægelser og bevægelsers dimensioner, mens de praktiske fag giver en større teknisk færdighed

Idrætsstudiet er et dejligt socialt studie. Ved de mange praktiske fag lærer du dig selv og dine medstuderende rigtig godt at kende - både på godt og ondt - hvilket giver store ressourcer til at komme ud og møde virkeligheden. 

Allerede igennem studiet er det let at finde småjobs, hvor man kan få prøvet sin nyerhvervede viden af. Jeg har fx kontakt med Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF), hvor jeg til store stævner står for sundhedsscreeninger for de idrætsaktive udviklingshæmmede. Samtidig er jeg med til at varetage sundhedsproblematikker i DHIF's Medicinske Udvalg. Via Dansk Gymnastik- og Idrætsforening (DGI) var jeg sidste år 6 uger i Ghana for at udvikle idræt hos ghaneserne. Desuden arbejder jeg også med konceptet "Motion på Recept" på en fysioterapi klinik, hvor jeg kombinerer mine snart to fuldførte uddannelser. 

Alt i alt giver idræt mange glæder både som selvdyrkende idrætsudøver, men også som underviser og igangsætter. Idræt giver stor fleksibilitet i jobmuligheder. Derfor kan jeg kun varmt anbefale idrætsstudiet til dig, der både vil have en selvudviklende, social og sjov uddannelse, men også vil være med til at ændre verden til et sundere sted at være...