Interview med Anne Sofie Møller Lauritzen

Hvordan oplevede du det at starte på universitetet?

Jeg har oplevet rigtig meget i løbet af det sidste år. For mig har det også inkluderet at flytte til en ny by. Det har været rigtig hyggeligt at lære mange nye mennesker at kende, og jeg kan virkelig godt lide studiemiljøet. Jeg trives godt på en læsesal. Jeg synes det er rigtig hyggeligt at sidde der, og lige se om der er nogen man kender og kan snakke med i løbet af dagen.

Beskriv en typisk uge på studiet

Jeg gør typisk det, at jeg egentlig starter ugen før med at kigge på, hvad jeg skal læse. Til vores undervisning skal vi i studiegruppen have forberedt os, så vi kan fremlægge en case, hvilket kræver, at man har sat sig ind i stoffet, inden man mødes med gruppen. Derfor er jeg nødt til at sætte mig ind i, hvad jeg skal have læst til den næste uge. Jeg laver en liste over hvad jeg skal have læst til den pågældende uge ud fra hvert fag i pensum, og så sørger jeg så vidt som muligt for at have læst.

Man føler hele tiden, at man kan gøre mere på jurastudiet, men det er virkelig også vigtigt at sætte grænser for, hvornår man skal stå op og få lavet noget andet også, så hele ens liv ikke bare bliver studiet.

Er der meget at læse – og hvordan griber du læsestoffet an?

Jeg synes faktisk, at det kan lade sig gøre. Det vigtigste er, at man prioriterer sin tid. På første semester lavede jeg en plan for uge til uge over, hvad jeg skulle læse, så jeg var forberedt til de enkelte timer. Det fungerede rigtig godt for mig at strukturere det på den måde, da jeg derfor ikke blev ”overrasket” over en større mængde læsestof. Mit bedste råd er, at man prøver forskellige læseteknikker af. Og vær forberedt på at det kan tage et stykke tid, før man får en naturlig læserytme.

Hvad vil du bruge din uddannelse til?

Jeg er stadig meget ny på studiet, så det er umiddelbart svært at sige. Lige nu leger jeg dog med tanken om at arbejde for en domstol.

Har du et godt råd til kommende studerende?

Det er vigtigt at slå koldt vand i blodet. Man behøver ikke at få topkarakterer i alle fag. Jeg tror ikke, at det er det, der gør en god som jurist. Nyd studiet og gør det så godt du kan!