Interview med Camilla Helbo

Hvorfor har du valgt at læse jura?

Jeg har læst et år på CBS, hvor jeg læste HA (jur.), som jeg startede på, fordi jeg syntes økonomi var rigtig spændende. Kort efter jeg startede, fandt jeg ud af, at det ikke var økonomi, men jura der havde min interesse, og derfor søgte jeg ind på KU.

Hvordan er undervisningen tilrettelagt?

Inden seminarerne forbereder man en case i sin gruppe, som skal fremlægges i timen. Det er udfordrende men også vigtigt, at man med egne ord bliver tvunget til at fremlægge sine opgaver og skulle redegøre for baggrunden over for sit hold.  Gruppearbejdet giver et sammenhold, hvor man kan hjælpe og supplere hinanden.

Er der meget at læse – og hvordan griber du læsestoffet an?

Der er meget, men det er ikke uoverskueligt, hvis man planlægger det på forhånd. Jeg bruger dog meget tid, da jeg typisk læserne tingene flere gange - det sidder ikke altid fast første gang. Jeg tager også noter, da det fungerer bedst for mig. Udover studiet får jeg dog også tid til arbejde og at være social.

Hvad er det bedste – og det hårdeste – ved at studere?

Det bedste er den faglige udfordring, og at man kan se tingene i en konkret sammenhæng. Det er også positivt, at der er en masse arrangementer, som informerer om, hvad vi kan bruge juraen til, når vi engang er færdiguddannede. Det er hårdest i eksamensperioden, hvor man gerne vil gøre det godt.

Hvordan tackler du eksamenspres?

Jeg planlægger de enkelte dage og starter med at læse op i god tid. Det hjælper mig med at undgå eksamensstress. På den måde kan jeg også læse ekstra meget op på de ting, som jeg har svært ved.

Bruger du læsesalene?

Jeg bruger læsesalene i Jurahuset (Det Juridiske Fakultetsbibliotek) meget, da jeg synes det er svært at koncentrere sig derhjemme. Det er hyggeligt at holde frokostpause med andre eller gå ud og tage en kop kaffe, så det ikke bliver bøger det hele.

Har du et godt råd til kommende studerende?

Et godt råd er, at man skal gå ind til det med åbent sind. Særligt studiestarten er vigtig, da den danner grobund for den resterende tid på studiet. Jeg synes ikke, man skal lade sig skræmme af, at folk siger det er hårdt, og at der er et konstant karakterræs. Det er hvad man gør det til, og hvis man synes jura er spændende, så er det også nemmere at komme igennem. Et andet godt råd er, at bruge de tilbud der er i forhold til læsning og at hjælpe hinanden i grupperne.