Studenterorganisationer og -foreninger

Der findes mange måder at engagere sig på, når man læser jura, og når man læser på Københavns Universitet. Der findes en del studenterorganisationer for og med studerende, hvor man kan få et helt socialt netværk forærende på tværs af årgange.

Nogle foreninger er studenterpolitiske dvs. de varetager de studerendes interesser i de styrende organger, som fx Studienævn og KU's Bestyrelse, andre foreninger har et mere socialt formål (som f.eks. ParaKaffen), og så er der foreninger, som ELSA, der har et særligt internationalt fokus. Der er mange muligheder, og du kan herunder læse mere om de forskellige foreninger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

International Law Students Association (ILSA) er en international anerkendt organisation af studerendeILSA og advokater dedikeret til at studere og fremme international ret. Med over 150 kapitler – nu også på Det Juridiske Fakultet – er ILSA en af de største studenterorganisationer.

ILSA Copenhagen står for blandt for at sende et hold fra KU afsted til Washington for at deltage i Phillip C. Jessup International Law Moot Court Competition, som er et processpil, der procederes for Den Internationale Domstol (ICJ). Derudover afholder vi academic activities med et internationalt perspektiv, blandt andet om aktuelle internationale konflikter, eksamensforberedende kurser i de internationale fag og om karrieremuligheder inden for international law.

Find os på Facebook og Instagram

 

Jura Alumnenetværk er et fagligt og socialt netværk, som skaber gode rammer for din udvikling og styrker dit faglige fællesskab.

3-4 gange om året vil du modtage et alumnenyhedsbrev med invitationer til relevante faglige arrangementer og efter- og videreuddannelsestilbud. Her kan du få opdateret din faglige viden, møde fakultetets forskere og hilse på tidligere studiekammerater.

Tilmeld dig Alumnenetværket 

 

 

 

Foreningen JB (jurastuderende med børn), er et socialt fælles forum for jurastuderende forældre, der læser ved De Juridiske Fakulteter i Danmark. Foreningen tilsiger at udvikle et socialt netværk, med mulighed for faglig vidensdeling, juridisk sparring samt erfaringer fra studenterjob/erhvervslivet og dele erfaringer/gode råd om hvordan man kan komme gennem jurastudiet, samtidig med at man passer sin familie. Igennem afholdelse af arrangementer, herunder foredrag, workshops og virksomhedsbesøg, vil foreningen styrke forældrefælleskabet og fremme jurastuderende med børns indsigt samt muligheder i det juridiske erhvervsliv.
Foreningen er forankret på Københavns Universitet, Søndre Campus, men er for jurastuderende med børn fra alle landets universiteter.

Foreningen kan kontaktes på: foreningen.jb@gmail.com eller Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juridisk kunstforening er et fællesskab, hvor studerende på jura kan samles og mødes om kunst. Kunst kan nydes af alle og på mange forskellige måder, og det vil vi gerne hylde!

Som medlem får man mulighed for at mødes med studerende på tværs af årgange og hold, og dele sin passion om kunst med ligesindede. Med arrangementer både på fakultet og i byen er der rig mulighed for at opleve og blive klogere på det rige kulturliv i København, mens man samtidig opbygger et kulturelt netværk.

Du kan læse mere om foreningen og de næste arrangementer på vores Facebook-side og være med!

 

 

 

 

 

 

 

 

Juridisk Padel Klub er en frivillig padel tennisforening bestående af jurastuderende på Københavns Universitet. Foreningen bestræber sig på at skabe et socialt og aktivt fællesskab på tværs af hold og årgange på studiet gennem sportsgrenen.

Padel tennis er et spil, som man kan spille og have det sjovt med uden tidligere erfaring, og man skal derfor ikke tøve med at prøve kræfter med spillet. Alle niveauer er naturligvis velkomne.

Foreningens aktiviteter består af ca. 3-4 årlige turneringer, samt mulighed for træning og hyggelige stunder på og uden for padelbanen.