Studiestart på jura

Studiestart på jura

Introugen på jura

Velkomsten på jura består af introugen i slutningen af august og en introtur i september. Velkomsten har til formål at ruste dig til livet som studerende på jura - fagligt og socialt.

I Introugen, som ligger i uge 35, står dine tutorer klar til at byde dig velkommen, når du møder op på jura. Tutorerne viser dig rundt på Søndre Campus, fortæller om hvad det vil sige at være jurastuderende og hvordan du forbereder dig til din første undervisning. Du møder de andre studerende, som du skal arbejde sammen med på dit første studieår. Du får også en masse praktisk information, der er vigtig at vide for at komme godt i gang med din uddannelse.

I Introugen er der aktiviteter fra mandag til onsdag og fredag. Der er lagt et pusterum ind om torsdagen, hvor du har mulighed for at hvile ører og fødder efter et par spændende og hyggelige dage sammen med en masse nye mennesker. Om torsdagen har du mulighed for at åbne dine nye bøger og starte med at forberede dig til din første undervisning. Onsdag og fredag aften har du mulighed for at deltage i studenterorganisationernes Introfestival og velkomstfest for de nye studerende på jura.

Der er ikke planlagt aktiviteter i weekenden i Introugen, men du skal dog forvente at skulle bruge tid i weekenden på at blive klar til din første undervisning ugen efter.
 

Introtur på jura

Dine tutorer inviterer på vegne af det Juridiske Fakultet dig og de andre nye studerende på en introtur. Introturen ligger fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag, når du har været i gang med studiet i et par uger, sådan at du kender de andre studerende på holdet, før I tager afsted på tur sammen.

Der er på introturen særligt fokus på, at du lærer de andre nye studerende på dit hold at kende i uformelle rammer. På introturen har tutorerne planlagt aktiviteter, hvor der er plads til alle, og det er ofte her grundstenen til både venskaber og faglige fællesskaber bliver lagt. Du har sikkert hørt om introture, hvor man drikker øl morgen, middag og aften. På jura er der ikke alkohol i studiestarten før kl. 17. Det gælder også på introturen. På jura stiller vi også krav om, at mindst halvdelen af alle tutorerne heller ikke drikker alkohol efter kl. 17 på introturen. Det giver de bedste rammer for en god og tryg introtur for alle nye studerende.  

Du tilmelder dig introturen hos dine tutorer i løbet af introugen. Der vil være en egenbetaling for at deltage i introturen. Det er frivilligt at deltage, og du går ikke glip af den faglige introduktion til jurastudiet, hvis du ikke har mulighed for at deltage i introturen. 

Din gruppevejleder

Når du starter på jura, så bliver du en del af en studiegruppe. Studiegruppen er studerende på dit hold. Det første halve år (semester) på jura, har dit hold en gruppevejleder tilknyttet. En gruppevejleder er en ældre studerende, der har til opgave at hjælpe dig og dine medstuderende i studiegruppen godt i gang med studiet og med gruppearbejdet.

Din første undervisning

Din første undervisning starter i uge 36. Du skal regne med, at du skal sætte tid af til at forberede dig til de første undervisningsgange i de 3 kurser, der følger på første semester. Der vil derfor afsat tid i Introugen til, at du kan forberede dig til din første undervisningsuge, men du må også forvente, at du skal bruge tid på at forberede dig på egen hånd i weekenden i Introugen for at blive klar til din første undervisning. Det er derfor en god idé at sætte hele ugen af til studiestart og at blive klar til undervisningen.

Læs mere om dine første fag på siden Undervisning og opbygning.

Spørgsmål om studiestarten på jura?

Bliver du optaget på jura, kan du læse meget mere om studiestarten på KUnet - de studerendes intranet. Du får adgang til KUnet, når du har takket ja til din studieplads på jura.

Har du allerede nu spørgsmål om studiestarten på jura, så kontakt Studieinformationen.