Studiestart på jura – Københavns Universitet

Jura > Studiemiljø > Studiestart på jura

Studiestart på jura

Når du bliver optaget på studiet, vil du have god tid til at forberede dig på studiestarten. Takker du ja til studiepladsen får du i løbet af 1-2 dage adgang til KUnet, der er universitetets intranet. På KUnet får du information om studiestarten på jura, dine fag på 1. studieår og meget mere.

Velkomstugen på jura

Din første uge på jura kaldes Velkomstugen og ligger i uge 35. I velkomstugen er der aktiviteter fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 9.00 – 16.00. Onsdag og fredag aften har du desuden mulighed for at deltage i henholdsvis en Introfestival og velkomstfest for alle nye studerende på bacheloruddannelsen og deres tutorer.
 
Velkomstugen har til formål at ruste dig til livet som studerende på jura. I velkomst og i de efterfølgende uger bliver du og dine medstuderende fulgt af en gruppe ældre studerende, tutorerne, der frivilligt tager del i studiestarten for at give dig den bedst mulige start på dit studie. De vil altid stå klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål.

I velkomstugen vil tutorerne vise dig rundt på Søndre Campus, fortælle om hvad det vil sige at være jurastuderende og hvordan du forbereder dig til din første undervisning. Du vil møde den studiegruppe, som du skal arbejde sammen med på 1. studieår og studiegruppens gruppevejleder, der er en studerende, der læser på 2. eller 3. år på bacheloruddannelsen. Endelig får du en masse praktisk information, der er vigtig at vide for at komme godt i gang med din uddannelse.

Introtur i uge 36

Tutorerne inviterer på vegne af fakultetet dig og dine medstuderende på en introtur (hyttetur) i uge 36. Introturen forløber fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag. Der er på introturen særlig fokus på, at du lærer de andre nye studerende på dit hold og i din studiegruppe at kende i uformelle rammer. På introturen har tutorerne planlagt aktiviteter, hvor der er plads til alle – og det er ofte her grundstenen til både venskaber og faglige fællesskaber bliver lagt.

Du tilmelder dig introturen hos dine tutorer i løbet af introugen. Der vil være en egenbetaling for at deltage i introturen. Det er frivilligt at deltage, og du går ikke glip af den faglige introduktion til jurastudiet, hvis du ikke har mulighed for at deltage i introturen. 

Din studiegruppe og gruppevejleder

I gennem hele 1. semester har du og dit hold tilknytning til en gruppevejleder. En gruppevejleder er en studerende, der er længere i sit studieforløb – typisk på 2. eller 3. studieår. Gruppevejlederen har til opgave at hjælpe dig og dine medstuderende i studiegruppen godt i gang med studiet og støtte jer i forhold til de udfordringer, I møder som gruppe og som ny studerende.

Din første undervisning starter i uge 36

Undervisningen starter i uge 36. Der vil være forberedelse allerede til første undervisningsgang. Der vil derfor afsat tid i Introugen til, at du kan forberede dig til din første undervisningsuge, men du må også forvente, at du skal bruge tid på at forberede dig på egen hånd - eller eventuelt sammen med din studiegruppe – i dagene efter Introugen. Du får mere information om forberedelse til din første undervisning af dine tutorer og gruppevejleder i velkomstugen.

Læs mere om dine første fag på siden Undervisning og opbygning.

Læs mere om studiestarten på KUnet

Studiestartssiderne på KUnet er der, hvor vi har samlet den vigtigste information om de første uger på uddannelsen.

Du finder studiestartssiden, når du logger på KUnet med dit KU-brugernavn og adgangskode.

Læs mere på velkommenstuderende.ku.dk