Specialiseringer i kemi

Hvis du vil læse kemi på Københavns Universitet, skal du søge ind på den 3-årige bacheloruddannelse. I løbet af det første år på uddannelsen bliver du præsenteret for en række grunddiscipliner, der giver dig indsigt i al den fundamentale kemi.

Efter det første år skal du vælge en af uddannelsens tre specialiseringer. Specialiseringerne er pakker af kurser, som hjælper dig på vej mod specifikke jobområder.

Specialisering i almen kemi

Skræddersy din kemiuddannelse så den passer præcist til dine interesser. Du kan vælge mellem Danmarks største udbud af kemikurser, eller at kombinere din uddannelse med fag fra de andre naturvidenskabelige fagretninger. Du kan endda mikse med humanistiske fag eller samfundsfag. Arbejdspladserne findes overalt i industri, myndigheder, rådgivervirksomheder og undervisning afhængigt af hvad du har specialiseret dig i.
Læs mere om specialiseringen i almen kemi

Specialisering i medicinalkemi

Som medicinalkemiker opfinder du fremtidens lægemidler. Med kemiens metoder fremstiller du helt nye kemiske stoffer der kan udvikles til at kurere nogle af de sygdomme, som i dag står uden behandlingsmuligheder. Arbejdspladserne findes primært inden for lægemiddel-udvikling og bioteknologi.
Læs mere om specialiseringen i medicinalkemi

Specialisering i gymnasierettet kemi

Som gymnasielærer arbejder du kreativt, frit og udviklende med kemi. Og så bliver du verdens vigtigste person for gymnasieelever, der skal inspireres til at træffe det rigtige studievalg. Du får indsigt i al den fundamentale kemi, i et sidefag, samt i områder som formidling og pædagogik. Arbejdspladserne findes primært inden for undervisning, kommunikation og formidling.
Læs mere om specialiseringen i gymnasierettet kemi