Studieliv

Uddannelsen i kommunikation og it hører hjemme på Institut for Kommunikation (KOMM). Instituttet lægger vægt på faglig inspiration, socialt samvær og engagement, da det er nogle af de ting, der giver et godt studiemiljø.

På Kommunikation og it er der en særlig stemning og fællesskabsfølelse – måske fordi uddannelsen skiller sig  lidt ud fra klassiske humanistiske studier. Alle studerende på studiet har en fælles faglig interesse for IT – både de tekniske aspekter og de aktuelle problemstillinger som digitaliseringen rejser for samfundet og den enkelte. Og så bliver det faglige fællesskab i høj grad understøttet af uddannelsens stærke fokus på, at de studerende lærer at indgå i teams og i løsningen af konkrete problemstillinger. 

Vores studerende arbejder bl.a. i Digilabs, hvor man kan udfolde sig kreativt i Makerspace, og arbejde med VR, eye-trackingsoftware osv. I undervisningen benytter vi os også af disse faciliteter.

I instituttets videnscenter finder du fagrelevant litteratur og læsepladser, hvor du i selskab med dine medstuderende kan læse i et roligt og uforstyrret miljø. Med dit studiekort har du adgang til videnscentret hele døgnet. Ud over instituttets eget videnscenter har du også mulighed for at benytte dig af Det Kongelige Biblioteks faciliteter.

I tillæg til det faglige fællesskab tilbyder Kommunikation og it en række mere uformelle sociale aktiviteter.

OLYMPEN og KOMMPASSET

OLYMPEN er caféen for hele instituttet, hvor der er mulighed for at mødes med sin læsegruppe, slappe af med et spil bordfodbold, skak eller andet i selskab med medstuderende. Hver fredag forvandles caféen til fredagsbaren KOMMPASSET, som deles med de studerende fra filosofi, pædagogik, retorik, informationsstudier og film- og medievidenskab og drives af de studerende selv. KOMMPASSET holder også institutfest et par gange om semesteret.

Fodbold for alle

Kommunikation og IT er hvert år repræsenteret i Universitetsfodbold, som er en turnering for alle videregående uddannelser i Københavnsområdet. Holdet hedder Kommitment FC og alle er velkomne. Holdet har tradition for at klare det godt i turneringen. Derfor er der selvfølgelig også andre trofaste kommit'ere, der møder op og hepper.

Kommunikation og it Alumneforening

Kommunikation og it Alumneforening er en forening for alumner fra bachelor- og kandidatuddannelsen i kommunikation og it. I løbet af året arrangerer foreningen en række faglige arrangementer for både nuværende og tidligere studerende, hvor der er mulighed for at få indsigt i hvordan kommunikation og it bliver brugt i praksis på arbejdsmarkedet. Foreningen arrangerer også fredagsbarer, hvor der er god mulighed for at networke og lære folk fra andre årgange at kende – og måske for at få foden inden for i ift drømmejobbet.

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Læs her om hvad sker der på universitetet, når du ikke har undervisning? Hvor du kan bo, få mere info om SU, studiejob og studierabatter osv.

Den første tid på uddannelsen

Hvornår skal jeg starte, og hvordan kommer jeg godt i gang med studiet?

Se Søndre Campus

Få en rundvisning på Søndre Campus, hvor undervisningen på kommunikation og it foregår.