Vil du vide mere?

Der findes mange relevante vejledningstilbud for unge, der vedrører uddannelsesvalg.  Her er de mest centrale vejledningstilbud for de, der overvejer universitetet. Du kan også læse om uddannelsernes opbygning.

Studievejledning før universitetet

På alle gymnasiale uddannelser får eleverne besøg af vejledere fra Studievalg 1-2 gange om året, der vejleder om studievalg, ansøgning på videregående uddannelser og om job og karriere. Studievalg er et statsejet vejledningscenter, der vejleder om videregående uddannelser i Danmark.

Vi kan anbefale følgende sider, hvis du også gerne vil vide mere:

  • UG.dk - Uddannelsesministeriets Uddannelsesguide, hvor du kan læse bredt om alle uddannelser i Danmark og om hvordan man søger optagelse.
  • eVejledning.dk - vejledning på chat, e-mail eller telefon. Det er et tilbud til alle, der har brug for vejledning om uddannelse og job. eVejledning har åbent dag, aften og weekend.

Vejledning om optagelse på Københavns Universitet

I Vejledning & Optagelse på Københavns Universitet vejleder vi om studievalg, studieskift, ansøgning og optagelse på vores egne bacheloruddannelser. Du kan ringe, skrive eller komme forbi KU Studentercenter inden for åbningstiderne.