Spørgsmål og svar – Københavns Universitet

Bacheloruddannelser > Kontakt vejledningen > Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar

Få svar på de mest stillede spørgsmål lige nu. 

Hvornår er der studiestart?

Selve undervisningen starter i første uge i september. Men allerede i august  er der introforløb, hvor ældre studerende har arrangeret en masse aktiviteter for dig og dine medstuderende.

velkommenstuderende.ku.dk kan du se, hvor og hvornår dit introforløb starter.

Se film om studiestart på KU her.

Jeg er optaget på standby. Hvornår får jeg svar på, om jeg skal starte i år?


Bliver du optaget på en standbyplads 28. juli, står du på venteliste og kan frem til 16. august få tilbudt en studieplads med studiestart 1. september.

Efter 16. august, hvis du ikke er blevet tilbudt en studieplads, ændrer vi din standbyplads til et tilsagn om optagelse på uddannelsen året efter.

Se her, hvad det vil sige at få tilsagn

Hvis jeg får en studieplads gennem standby, må jeg så gemme den til næste år?

Nej, det kan du ikke. Som udgangspunkt kan du kun søge det år, du gerne vil starte på studiet. Det gælder også, hvis du søger en standbyplads og bliver tilbudt en studieplads frem til og med 16. august. Hvis du siger nej tak til studiepladsen, skal du søge igen på lige fod med alle andre året efter.

Hvis jeg får et tilsagn om optagelse, må jeg så godt studere på en anden uddannelse?

Ja det må du gerne. Hvis du ender med at få et tilsagn om optagelse efter 16. august, må du gerne studere på en anden uddannelse frem til 31. august 2019 og beholde dit tilsagn om optagelse til 2019.

Hvis du i 2019 ønsker den studieplads, du fik tilsagn om, skal du bare huske at søge optagelse med dit tilsagn senest 5. juli kl. 12 for at fortælle os, at du stadig gerne vil have den studieplads, du fik tilsagn om. Du skal være opmærksom på, at du skal opfylde adgangskravene gældende for uddannelsen i 2019 for at benytte dit tilsagn.

Hvad betyder det, at der er et adgangskrav på 6,0?

Det betyder, at gennemsnittet fra din adgangsgivende eksamen skal være på 6,0 eller derover for, at du kan søge en uddannelse på Københavns Universitet. Karakterkravet gælder, uanset om du søger ledige pladser eller ledige standbypladser.

Find flere svar under spørgsmål og svar – karakterkravet 6,0.

Om supplering

Jeg er dumpet mit suppleringsfag – hvad skal jeg gøre?

Du er nødt til at tage faget om og søge om optagelse igen til næste år. Du kan ikke blive optaget på en uddannelse, hvis du ikke opfylder alle adgangskravene. Kontakt VUC, for at høre om dine muligheder for at tage faget om.

Hvis du ikke har bestået faget, kan du undgå, at vi rykker dig for suppleringsbevis ved at skrive til os på optagelse@ku.dk.

Jeg får først mit suppleringsbevis efter 1. september – hvad gør jeg?

Skriv til os på Mit KU inden 1. september og fortæl, at dit bevis er forsinket, og hvornår du forventer at kunne sende det. Så vender vi tilbage til dig med mere information.

Jeg har suppleret - hvordan får I mine eksamensbeviser?

Du skal uploade og tilknytte dine prøvebeviser på Mit KU inden 1. september. Husk at tilknytte dem til den uddannelse, du er blevet tilbudt betinget optagelse på.

Jeg har vinterstart på medicin og skal supplere i efteråret. Må jeg det?

Ja, det må du godt. Du må supplere maks. 2 fag fra 5. juli - 1. februar.

Du skal uploade beviset for din supplering inden 1. februar på Mit KU.
Læs mere om supplering i efteråret.

Om kvote 2 - hvis du ikke fik en studieplads i år

Er min kvote 2-ansøgning blevet forelagt optagelsesudvalget?

Det kan vi fortælle dig, hvis du ringer til os.

Vi anbefaler, at du ringer til fra uge 32, da vi så har bedre tid til at vejlede dig. Inden du ringer til os, så se på kvote 2-vurderingen for den uddannelse, du har søgt om optagelse på, og tænk over, hvad de enkelte punkter i kvote 2-vurderingen betyder for dig. 

Jeg vil søge i kvote 2 i 2019, men mit snit er under 6,0. Kan jeg det?

Gennemsnittet fra din adgangsgivende eksamen være på 6,0 eller derover for, at du kan søge en uddannelse på Københavns Universitet.

Karakterkravet gælder, uanset om du søger kvote 1 eller kvote 2, men der er få undtagelser. Du kan læse om karakterkravet her. 

Fik du i 2018 dispensation for karakterkravet på en uddannelse, skal du søge dispensation for karakterkravet i 2019, hvis du søger optagelse på uddannelsen igen. 

Jeg blev ikke optaget i kvote 2. Hvad skal jeg frem til næste år?

  1. Gør status over dine studieønsker og jobdrømme: Hvad ville du gerne opnå med den uddannelse, du søgte optagelse på? Kan andre uddannelser føre dig i samme retning? Der er uddannelser, som ligner hinanden, og der er uddannelser, som fører til de samme job. Når du søger bredere, vil du øge dine chancer for optagelse, uden at du behøver at opgive dine ønsker til uddannelse og karriere.

  2. Lav en plan for, hvordan du kvalificerer dig frem til næste års optagelse: Læs vores information om, hvad vi særligt vægtede i kvote 2 på din uddannelse i år og sammenlign med dit CV: Er der aktiviteter, som du savner på dit CV, og som du kan beskæftige dig med løbet af det næste år? Og hvordan kan du bedst styrke din samlede profil?

  3. Ring til Vejledning & Optagelse og hør, om du blev forelagt optagelsesudvalget. Hvis du gjorde, nåede du meget langt. Vi anbefaler, at du ringer til fra uge 32, da vi så har bedre tid til at vejlede dig. 


Husk i øvrigt at tjekke uddannelser med ledige pladser på KU eller i hele landet. På Københavns Universitet er fristen for at søge en ledig plads 6. august kl. 12.00.