Spørgsmål og svar om bachelor

Få svar på de oftest stillede spørgsmål lige nu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ved først, hvad kvotienten er få dage før, at vores ansøgere får besked. Først når vi har modtaget alle ansøgninger, og når vi har registreret og sagsbehandlet dem, kan der udregnes en adgangskvotient. Svaret kan du derfor først få fra 26. juli.

Adgangskvotienten afhænger af, hvor mange der søger om optagelse på uddannelsen, hvor høje deres karakterer er, og hvor mange studiepladser der er på den enkelte uddannelse. Først når vi får svar fra den koordinerede tilmelding, kender vi adgangskvotienten. 

Adgangskvotienterne ændrer sig ofte kun få decimaler fra år til år, men det er ikke til at forudsige, da det afhænger af antallet af ansøgere til uddannelserne og ansøgernes eksamenskarakterer. Adgangskvotienten fra året før kan give dig en idé om, hvad den bliver ved næste optagelse. Du finder adgangskvotienten under den enkelte uddannelse.

 

 

 

 

Svaret er nej. Hvis du får en standbyplads, skal du enten begynde på din uddannelse i år eller til næste år. Det er ikke garanteret, at du først skal begynde på uddannelsen året efter. Tidspunktet er altså usikkert.

En optagelse på en standbyplads betyder, at du står på venteliste i august. Tilbyder vi dig en studieplads i midt august, skal du begynde 1. september.

Bliver du ikke tilbudt en studieplads i år, får du tilsagn om en studieplads til næste år. Et tilsagn om en studieplads betyder, at du kan begynde på studiet til næste år, hvis du søger uddannelsen igen og opfylder adgangskravene der.

 

 

 

 

 

 

Nej, det kan du ikke. Som udgangspunkt kan du kun søge det år, du gerne vil starte på studiet. Det gælder også, hvis du søger en standbyplads og bliver tilbudt en studieplads i midt august. 

Hvis du takker nej tak til en studieplads tilbudt gennem standby i midt august, skal du søge igen på lige fod med alle andre året efter.

I sjældne tilfælde kan du blive tilbudt en studieplads gennem standby efter midt august. Hvis det sker, kan du godt takke nej og beholde dit tilsagn til året efter