Undervisning og opbygning

Her kan du læse om undervisning og opbygning på bacheloruddannelsen i landskabsarkitektur. Du kan læse mere om indholdet af de enkelte kurser via linkene i skemaet længere nede på siden.

Undervisning

Undervisningen er en blanding af forelæsninger, øvelser og projektarbejde. Du kommer fra første dag til at bruge tid ved tegnebordet og computeren og på at bygge modeller af detaljer, byer, byrum og landskaber. Du indgår i et kreativt miljø lige fra starten og udvikler dine projekter på tegnesalen sammen med dine medstuderende.

Hvert hold studerende har deres egen tegnesal, hvor du individuelt eller i en gruppe kan arbejde med design- og planopgaver. Du får træning i både at tegne med blyant og på computer samt bruge it-baserede analyseredskaber.

Dit afsluttende bachelorvirksomhedsprojekt tager udgangspunkt i en konkret problemstilling. Det er en godkendt praktikvært, som fx en privat tegnestue, et konsulentfirma eller en kommunal forvaltning, der stiller opgaven, og her bliver du udstationeret, mens du laver projektet. Det kan give dig en smagsprøve på det virkelige arbejdsliv som landskabsarkitekt.

Opbygning

Det første halvandet år på uddannelsen (grundforløbet) opbygger du viden om by- og landskabsudvikling, byøkologi og byers og landskabers udfordringer i dag. Du får en grundig indføring i naturgrundlaget for by- og landskabsudvikling og i byers og landskabers historie.

Du bliver også introduceret til byernes nutidige problemer, kvaliteter og strømninger. Og du får mange arkitektfaglige redskaber og lærer metoder til kreativ problemløsning, bl.a. lærer du at tegne i hånden og på computer. Desuden får du kendskab til fagets udvikling og videnskabsteori.

Som en del af uddannelsen er det også muligt at tage fag på andre uddannelser eller tage til udlandet.

Grundforløbet på landskabsarkitektur ser sådan ud:

Efter grundforløbet skal du vælge mellem to specialiseringer:

specialiseringen i byplanlægning, lærer du om byudvikling og bæredygtige byer. Du kommer til at skabe og omforme byens rum, så de giver optimale rammer for dem, der skal leve i byen.

Vælger du specialiseringen i landskabsdesign lærer du om planter, planlægning og design af landskaber, pladser og andre grønne områder.

Det tredje studieår afsluttes med et bachelorvirksomhedsprojekt på en privat tegnestue, i en kommune, konsulentvirksomhed eller interesseorganisation.