Interview med Minna Ghasemi, studerende

Da jeg for nogle år siden skulle vælge hvilken uddannelse, jeg skulle søge ind på, havde jeg to krav: Det skulle være noget jeg interesserede mig for og som gav gode jobmuligheder efter endt uddannelse. Valget faldt på matematik-økonomi. Det var oplagt, fordi jeg havde en stor interesse for matematik, men ikke havde lyst til at ende med at skulle ud og undervise på et gymnasium. Matematik-økonomi er nemlig ikke et matematik studie med sidefag i økonomi, men et kombinationsstudie med stor vægt på matematik og statistik, og hvordan man bruger disse i relation til økonomi.

Som matematik-økonomi studerende får du en masse redskaber, der vil stille dig rigtig godt i forhold til erhvervslivet. Jeg er selv ansat i et pensionsselskab i et aktuariat. Nu studerer jeg selvfølgelig ikke til aktuar (forsikringsmatematiker), men det beviser bare, at man som matematik-økonomi studerende får en bred vifte af kompetencer. Konkret bruger jeg mit kendskab til statistiske modeller, programmering og beregningsmetoder i mit studiejob. Men tit handler det også bare om, at jeg igennem mit studie har tilegnet mig et abstraktionsniveau, der gør mig i stand til at sætte mig ind i og løse opgaver, jeg får stillet på mit arbejde.

Selve studiet er et meget socialt studie. Vi er forholdsvis få studerende, hvilket gør, at man kender hinanden på kryds og tværs af årgange. Vi har forskellige udvalg, der sørger for at arrangere studieture, bl.a. til New York, Paris, London og Milano. Vi kommer også ud på mange virksomhedsbesøg, der giver én mulighed for at danne sig et indtryk af f.eks. hvilke fagområder, der appellerer mest til en selv. Men selvfølgelig har vi også masser af andre former for arrangementer, bl.a. fester, juleklip, spilturneringer (bedre kendt som anvendt spilteori) og meget andet. Her plejer at være et ret stort fremmøde. Så det kan af og til godt være hårdt at være matematik-økonomi studerende, men det bliver aldrig kedeligt!