Faglig profil og job - Bachelor i matematik – Københavns Universitet

Matematik > Faglig profil og job

Faglig profil og job

Som matematiker bliver du mester i at anvende dine metoder og værktøjer til at løse problemer på et abstrakt eller generelt niveau. Virksomheder siger, at matematikere er gode, fordi de løser problemerne én gang for alle. Igennem bevisteknikker bliver du trænet i at tage højde for alle tænkelige muligheder.

En uddannelse i matematik giver desuden en række kompetencer:

• Du har lært om grundlæggende matematiske strukturer i analyse, geometri og algebra.

• Du kan forstå og gennemføre matematiske beviser ved hjælp af en række logiske metoder.

• Anvende matematisk tankegang bredt på en række problematikker i forskellige videnskabelige sammenhænge.

• Du får kendskab til matematiske skriveprogrammer og matematisk software.

Jobmuligheder

Hvis du vælger at læse en kandidat i matematik efter din bachelor, får du en række muligheder for spændende jobs. De fleste af jobbene falder inden for én af de følgende kategorier:

Gymnasieskolerne. I løbet af din kandidatuddannelse kan du vælge at bruge din valgfrihed til at få undervisningskompetence i både matematik og et andet fag. Du kan tage kurser i undervisningsrettet matematik eller didaktik. Der er stor mangel på matematiklærere i gymnasiet, så der er gode muligheder for at prøve undervisningskompetencerne af ved at tage årsvikariater som studiejob.

Private sektor. Rigtig mange firmaer bruger matematikere til softwareudvikling og risikostyring, hvor matematikere er eftertragtede for deres abstrakte og generelle kompetencer inden for problemløsning. De typiske brancher er energisektoren, banksektoren, forsikringssektoren og it-branchen.

Forskning. For at blive forsker skal du efter endt kandidatuddannelse blive optaget på og gennemføre en ph.d.-uddannelse. Der er ph.d.-muligheder både i udlandet og på andre danske universiteter og så selvfølgelig her på Københavns Universitet. Der er også mulighed for at indgå i erhvervs-ph.d.-forløb, hvor du både har en vejleder i en virksomhed og på universitetet.