Studieliv

Matematik er nok et af København Universitets mest sociale studier, og det er ikke uden grund! Der er en lang stribe af sociale og faglige arrangementer, store som små, som handler om at mødes på tværs af årgange og på tværs af de matematiske uddannelser.

Studiestart på matematik

Når du starter på uddannelsen, får du i løbet af campusugen og den traditionsrige hyttetur en god introduktion til både studielivet og alt det praktiske, du skal vide om uddannelsen. Samt en masse gode venner på studiet.

Læs mere om studiestarten på matematik her >>

 

Her er nogle af de muligheder, studielivet byder på:

 

Matematikrevyen

Matematikrevyen er årets største begivenhed på matematik. Her samles en gruppe studerende på tværs af årgange og studier for at sammensætte en forestilling til stor glæde for instituttets øvrige ansatte og studerende. Revyen finder typisk sted i slutningen af november.

Skitur

I begyndelsen af det nye år, vender vi næsen sydpå mod snedækkede bakker og står på ski. Nybegynderne hygger sig sammen på skiskolen, mens de mere garvede racer rundt andre steder i terrænet – kort sagt: alle kan være med. Når mørket falder på, samles vi til hygge, afterski, pubcrawl og spas og løjer. En tur for alle, der har lyst til at fjolle rundt på bakkerne og i byen – ta’ med!

Gallafest

Gallafesten, der arrangeres af studerende, er årets smukkeste fest.  Den afholdes både for studerende og ansatte på matematik. Der vil være en lækker 3-retters menu, masser af sjov og selvfølgelig adskillige omgange Les Lanciers. Så stryg skjorten, find kjolen frem og kom glad!

Fælles matematisk fredagsbar

Fælles matematisk fredagsbar er et arrangement, der afholdes fire gange om året hvor studerende mødes på tværs af de matematiske studier til forfriskninger og godt selskab. I løbet af aftenen er der tradition for forskellige frivillige aktiviteter, herunder et konkurrerende element i form af en quiz, alle kan være med på.

Matematiks fodbold- og cheerleaderhold

Matematik har et fodboldhold, der hver fredag spiller imod en anden uddannelse på fakultetet for at vinde den traditionsrige fodboldturnering (SCIENCE-Cuppen). Vi har cheerleaders til kampene, og vi kan prale af at have den største fangruppe, da de fleste plejer at tage til kampene efter lektiecafé, uanset om de kan lide fodbold eller ej.

Faglige oplæg og virksomhedsbesøg

Med jævne mellemrum arrangeres seminarer, hvor ansatte eller gæsteforelæsere over et par timer fortæller om et spændende emne. Der bliver også arrangeret ”studenterkollokvium”, som på samme måde er et fagligt arrangement, hvor ældre studerende fortæller om emner, der interesserer dem. Virksomhedsbesøg arrangeres af de faglige foreninger eller af alumneforeningen GamMa, og er meget populære.