Interview med studerende Ane LindeAne Kirstine Linde er født i 1986 og startede på medicin i efterårssemesteret 2009, hvor hun er optaget på kvote 1. Hun læser nu på 3. semester. Ane blev student i 2007.  

Hvorfor har du valgt at læse medicin?

Efter gymnasiet tog jeg et år med arbejde, og bagefter begyndte jeg på molekylærbiologi. Undervejs på studiet i molekylærbiologi kunne jeg mærke, at jeg var mest interesseret i virus og det, der havde med mennesker at gøre, og derfor valgte jeg at skifte til medicin. Jeg er orienteringsløber, og har tidligere været på landsholdet. Når man har dyrket sport i hele sit liv, har kroppen en ret stor betydning, f.eks. i forhold til skader og optimering af kroppen. Samtidig er min far læge og min mor fysioterapeut, så jeg har altid haft et sundhedsrettet familieliv, og jeg har bare ikke nogen idé om, hvordan det ville være at leve som f.eks. bankmand eller økonom.

Hvordan synes du det er at læse medicin?

Jeg synes, det er et hårdt studie, men det er det værd. Samtidig prøver jeg at holde en almindelig arbejdsuge på 37 timer med undervisning og læsning - at få kørt en almindelig arbejdsdag igennem. Det er rigtig spændende med vores dissektion af lig her på 3. semester, selvom det også er hårdt. Det er fedt at have hænderne på noget virkeligt. Jeg har glædet mig til 3. semester, hvor det mere føles som om, det rent faktisk er medicin, man læser. På 1. og 2. semester er det meget basale fag som f.eks. genetik og kemi.  Selve faget medicin er helt klart det bedste ved studiet. Jeg synes, det er dejligt at lære noget, man kan bruge til noget. 

Hvad synes du om studiemiljøet på medicin?

En af de ting, jeg er positivt overrasket over, er, at der er så meget holdundervisning. Samtidig er holdene inddelt efter alder, og når man som jeg kommer og har brugt lidt tid på andre ting, er det fint at være på et hold, hvor man er sammen med ligesindede. Studiemiljøet har været en af de bedste ting ved at starte.  Jeg har fået mange gode venner på holdet, og det er dejligt, når man er ny i København. Der er også mange aktiviteter på studiet på kryds og tværs af semestrene med f.eks. basisgrupper inden for forskellige faglige og sociale områder - og så er jeg rigtig glad for festerne i studenterklubben. 

Hvordan ser du fremtiden som læge?

Fremtiden som læge har haft stor betydning for mit studievalg. Det er et langt studie, men jeg er sikker på, at jeg bliver glad for det valg, jeg har truffet. Det er et interessant arbejde med spændende ting og med mennesker og muligheder. Der er mange aspekter i at være læge og mange måder, man kan forme det på, hvad enten det er på et hospital, som praktiserende læge eller som forsker. Det er ikke bare at sidde for sig selv. Jeg har lyst til at komme ud blandt mennesker, arbejde i et team og ikke bare sidde med mig selv og mine egne små ting på et laboratorium. Og så kan man jo stadig have forskersiden med, som jeg også synes er interessant.

- Efterår 2010