Interview med Thanikaivashan BalaganeshanThanikaivashan Balaganeshan er født i 1986 og startede på medicin i september 2007, hvor han er optaget på kvote 2. Han læser nu på 6. semester. Thanikaivashan blev student i 2005. 

Hvorfor har du valgt at læse medicin?

Mit ønske om at blive læge er motiveret af mine forældres ønske. Min far ville gerne selv have været læge, men havde ikke mulighed for det pga. krigen på Sri Lanka. Først gad jeg ikke, men så opdagede jeg, at det var et spændende fag, og at det konkrete arbejde i det tiltalte mig. Jeg er optaget via kvote 2, og jeg har brugt to år fra jeg blev student til jeg startede på medicinstudiet på at kvalificere mig til at komme ind. Jeg har arbejdet på plejehjem, taget uddannelsen som samarit ved Dansk Røde Kors, været besøgsven, undervist i tamilsk, aftjent værnepligt, taget Psykologi på KVUC og læst biokemi ved KU.

Hvordan synes du det er at læse medicin?

Jeg er bidt af at læse medicin og synes, det er vildt spændende.  Det er ikke nok, at man bare læser og læser på sit fag. Man skal også have sine kliniske færdigheder på plads. Selvom du får 12 i alle fag, er det ikke sikkert, du bliver den bedste læge. Man skal arbejde praktisk med faget og bruge den viden, man tilegner sig, og det kan jeg rigtig godt lide. Det drejer sig også om at blive god til at formidle sin faglige viden til en patient eller pårørende på 5 minutter uden at blive kold og overfladisk. Derfor synes jeg også, det er ærgerligt, at der er så stor fokus på eksamenslæsning under studiet.  Eksamenerne fylder meget, men det er jo vigtigere, at man kan bruge og huske det, man har lært, når man er færdig.  

Hvad synes du om studiemiljøet på medicin?

Jeg synes, studiemiljøet er rigtig godt. Der er både fester i studenterklubben og basisgrupper inden for specielle fagområder, og det synes jeg er unikt. Jeg er selv medlem af IMCC Exchange, hvor jeg er lokalformand. Vi arrangerer frivillige udenlandsophold på hospitaler rundt omkring i verden under studiet. Så er jeg studenterpolitisk aktiv og synes, det er rigtig fedt, at man som studerende kan have indflydelse på studiets opbygning. Vi har som studerende erfaringer med at studere og ideer til, hvordan studiet kan gøres bedre. Jeg har også valgt at blive tutor for en ny årgang studerende, da jeg syntes at det vil være fedt at give mine egne erfaringer videre og hjælpe de nye på 1. semester godt på vej.

Hvordan ser du fremtiden som læge?

Før jeg startede på studiet, troede jeg, at jeg bare skulle læse i 6 år. Så ville jeg være læge og kunne nøjes med at arbejde. Så startede jeg på studiet og fandt ud af, at der er massevis af forskellige specialer, som jeg skal vælge mellem at specialisere mig i bagefter studiet.  Desuden kan forskningserfaring blive væsentligt for at få den hoveduddannelsesstilling, man ønsker sig efter studiet. Jeg er splittet i ønsket om at blive alment praktiserende læge, fordi det giver stor frihed og plads til et familieliv, eller gøre karriere som anæstesiolog, fordi det er spændende og actionpræget. Det er nemlig den del med lægehelikopter, akutlægebil og blå blink, hvor man skal afbryde børnefødselsdagen for at tage på arbejde, men også kan hjælpe andre mennesker, når der er brug for det.

- Efterår 2010