Interview med Zohra Faizy AhmadzayZohra Faizy Ahmadzay er født i 1988 og startede på medicinstudiet i februar 2010, hvor hun er optaget på kvote 1. Hun læser nu på 2. semester.  

Hvorfor har du valgt at læse medicin?

Vi har rigtig mange læger i vores familie: min mor er læge og også to mostre og to onkler, så jeg har altid kendt til faget via familien. Alligevel var mit udgangspunkt faktisk, at jeg gerne ville prøve noget nyt og se, om der var andre spændende muligheder. I marts 2009 gik jeg til Åbent Hus arrangement på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet sammen med min veninde.  Da jeg hørte om, hvordan uddannelsen er, og alle de muligheder, man har i fremtiden, var jeg sikker på, at det lige var mig. Jeg kunne ikke forestille mig at læse noget andet.  

Hvordan synes du det er at læse medicin?

I gymnasiet  bliver man 'punket' for at aflevere tingene og får karakterer hele tiden. Sådan er det overhovedet ikke på universitetet. Her arbejder man meget selvstændigt, og jeg kan godt lide at være selvstændig på den måde. Når jeg laver noget, som jeg rigtig godt kan lide, er det ikke så svært for mig at tage mig sammen - men det overrasker mig, hvor hurtigt man kommer bagud, hvis man lader være med at læse en dag eller to. Der er meget tidspres og lange dage, også fordi jeg bor i Malmö og skal hjem med toget om aftenen.  Særligt op til eksamen skal man læse rigtig meget, og så kan jeg heller ikke holde fri i weekenderne og lade op, hvilket jeg ellers gør.

Hvad synes du om studiemiljøet på medicin?

Jeg føler mig meget hjemme på studiet nu, og det er en rart at føle, at man hører til. Sådan har jeg fået det ret hurtigt, selvom jeg ikke var med på rusturen, og derfor følte at holdet allerede kendte hinanden, da jeg startede.  Jeg har mødt rigtig mange søde og åbne mennesker på studiet, også fra andre årgange. Folk snakker med hinanden og er villige til at hjælpe. Jeg ville gerne have flere steder på fakultetet, hvor man kan sidde og læse eller arbejde med sin læsemakker, og det er der ikke særlig meget plads til. Heldigvis kan vi bruge Kongens Have om sommeren.

Hvordan ser du fremtiden som læge?

Jeg regner med, at arbejdet som læge er svært, fordi man aldrig bliver færdig med at læse. Der kommer hele tiden nye teorier, som man ikke har set før, og som man skal sætte sig ind i. Jeg ser også en fremtid med mange muligheder. Man behøver ikke kun at være i Danmark, og jeg kunne godt forestille mig at rejse ud til f.eks. England, Canada eller USA for at arbejde. Jeg overvejer også at tage på udveksling under min kandidatuddannelse. Jeg kunne godt forestille mig at have min egen klinik, f.eks. som øjenlæge, fordi selvstændighed betyder rigtig meget for mig, og jeg synes, der er mere sikkert og stabilt ikke at være afhængig af en arbejdsgiver.

- Efterår 2010