Studiestart på medicin

Vi er i fuld gang med at planlægge din studiestart i august, og vi glæder os meget til at tage imod dig og dine medstuderende!

I studiestarten bliver du introduceret til din nye uddannelse og til livet som studerende på Københavns Universitet. Her vil du blandt andet

  • høre om de forskellige kurser, du skal have
  • blive rustet til alt det praktiske, du skal have på plads inden kursusstart
  • lære om studielivet og -miljøet på uddannelsen
  • møde dine nye medstuderende og undervisere.


Studiestarten starter online, så snart du takker ja til din studieplads

Du får adgang til dit online studiestartsrum d. 5. august. Her kan du med det samme tage hul på første del af vores online introduktion, der skridt for skridt guider dig igennem alt det, du skal vide for at få en god start på din nye uddannelse.

Introdag og rustur i uge 33 og 34

Læs mere om din rustur og tilmeld dig her.

I uge 34 har vi planlagt en række sjove og informative aktiviteter, der klæder dig på både fagligt og socialt til studielivet. Du begynder dit studieliv med en introdag på campus d. 20. august, hvorefter du og dine medstuderende tager på rustur frem til torsdag i uge 34.

Vær opmærksom på, at introdagen og rusturen i uge 34 er både for sommer- og vinterstartere. Du får flere oplysninger via dit studiestartsrum, når du bliver optaget.

Dine rusvejledere tager godt imod dig

Du og dine medstuderende bliver helt fra start taget godt imod af en gruppe rusvejledere, der allerede går på din uddannelse. De glæder sig til at møde dig og står klar til at hjælpe, hvis du har et spørgsmål. Du møder dem både online via studiestartsrummet og på campus og rusturen i uge 34.

Dine tutorer hjælper dig i gang på uddannelsen

Når undervisningen begynder, tager dine tutorer over fra rusvejlederne. Tutorerne er ældre studerende på din uddannelse og vil hjælpe dig godt i gang på din uddannelse. De introducerer dig til dine kurser og hjælper dig i gang med studierne, svarer på spørgsmål om stort og småt og sørger for sociale aktiviteter på dit hold.

Din første undervisning ligger i uge 35

På medicin begynder du allerede undervisning onsdag i uge 35. Du starter med kurserne Introduktionskursuskursus i tidlig patientkontakt og Basal humanbiologi og cellens kemiske komponenter. Læs mere om kurserne på uddannelsen under Undervisning og opbygning.