Interview med Johannes E. Waage, studerende

At starte på en helt nyfødt uddannelse på Københavns Universitet var allerede fra starten noget helt specielt, og en oplevelse de fleste studerende på 'gamle' veletablerede uddannelser ikke får lov at prøve!

Min indgangsvinkel var et længerevarende ønske om at beskæftige mig med den medicinske videnskab - blot manglede jeg interessen for de 'bløde' aspekter af studiet (f.eks psykologi) og havde absolut ingen interesse i patientkontakt. Biokemi og kemi var en smule for naturvidenskabeligt, så biomedicin kom som en perfekt kombination for mig!

Jeg kan allerede nu mærke, at redskaberne fra de mange forskellige fag begynder at kunne bruges i samvirke: i løbet af første år, hvor man bevæger sig langsomt fra det makro- til det mikroskopiske og endelig til det molekylære niveau, giver humanbiologi dig det forkromede overblik over hele den menneskelige organisme (og tvinger dig til at lære alle knogler og muskler udenad!), komparativ anatomi er 'hands-on' erfaring ved dissektion af bla. forsøgsdyr, biokemi tager dig ind i cellen og dens metabolisme, og proteinkemi og kemi zoomer helt ind på cellens maskineri. Kombinationen af fag giver mening, og det er en fed fornemmelse!

Som et helt nyt studie har biomedicin ikke mange gamle og faste sociale traditioner, og vi har måtte starte helt forfra med det meste - men allerede nu har vi teaterklub, skitur, filmklub, julefrokost, egen fredagsbar m.m. - så det sociale halter ikke bagefter!

Hele studiet er gennemsyret af det faktum, at biomedicin virkelig er et område, der rykker nu og kommer til det mange år fremover. Der forskes med lynets hast, og en lærebog der blot er 3-4 år gammel, er måske allerede forældet i dag! I og med at kroppens molekylære maskineri først nu er ved at blive fuldstændig kortlagt, er det godt at vide, at der er masser af forskningsarbejde at tage fat på, og at det 21. århundrede virkelig bliver fantastisk for biomedicinere!