Interview med Louise Meinert Niclasen, studerende

Der findes ikke nogen bedre følelse end følelsen af at vide at man er havnet på den rette hylde i sit liv! Sygdomme og det at gøre de syge raske har altid interesseret mig. Kombinationen af at være vokset op på landet omgivet af dyr og med en onkel som var læge, gjorde at såvel veterinær- som medicin-studiet var med i mine overvejelser, da jeg skulle vælge studie. Dog er den bedste vej ikke altid den mest oplagte. For mig var det altafgørende, at jeg ikke ville have ansvaret for om patienten (dyr eller menneske) overlevede min behandling. 

Jeg bevægede mig dog ikke længere væk end Molekylær Biomedicin, som sådan lidt populært sagt, er lægevidenskaben uden det kirurgiske håndværk. I stedet er der det mangfoldige molekylærbiologiske håndværk, som gør det muligt at forske i alverdens sygdomme og i samarbejde med læger og farmaceuter at frembringe helbredende medicin. Så på et andet plan helbreder jeg stadig de syge.

Det der tiltalte mig ved uddannelsen er det lidt tvær-faglige præg - kombinationen af Naturvidenskab og Sundhedsvidenskab. At tro at alle spørgsmål kan besvares indenfor ens egen andedam er naivt. Samarbejde på tværs af kompetencer er nødvendig for at finde løsninger, og studiet Molekylær Biomedicin kombinere på bedste vis de to verdener. Også på det sociale område er der fordele ved at være tværfaglig - adgang til både den medicinske og den naturvidenskabelige fredagsbar, som samtidig er stedet hvor venskaber knyttes, som måske kan bruges senere i livet når karrieren som Molekylær Biomediciner kører.

I mit speciale har jeg arbejdet med en transgen muselinie for skizofreni. Jeg har fået brugt en stor del af min værktøjskasse og har på bedste hard-core molekylærbiologiske vis klonet og bestemt genotyper, men har også brugt den mere bløde del af mit studie, da jeg studerede musenes adfærd. Begge sider af faget har været nødvendig, da en sygdom er andet og mere end blot hvad der sker på celleniveau. Hel-organisme niveauet er i høj grad lige så vigtigt, da man ikke altid ser hvad man forventer når naturens store samspil starter. Og selv om det hele stadig er meget teknisk og svært at forklarer udenforstående, så kan min bedstemor stadig godt se det fornuftige i mit arbejde, da det hele kan koges ned til min søgen efter en forklaring på skizofreni.

Er du ligesom mig nysgerrig af natur, stor fan af en serie som CSI og god til at lægge to og to sammen og ikke altid få fire, så er naturvidenskaben helt sikkert noget for jer. Om det lige er Molekylær Biomedicin der er det rigtige for jer er ikke sikkert, men har I spørgsmål, så er dette faget hvor der findes svar.