Faglig profil og job

Mulighederne inden for faget er mange. Du kommer ind i en helt ny verden med nanoscience, hvor det handler om at forstå og mestre opbygningen af strukturer på det atomare, molekylære og supramolekylære niveau (altså i længdeskalaen fra 1-100 nanometer).

Den viden kan du bruge til at udvikle alt fra nye former for kræftbehandling til brændselsceller, der kan omdanne brint til energi – uden at forurene. Teknikken kan også bruges til at øge en computers hastighed. 

På nanoscience får du en række kompetencer:

  • Du lærer at arbejde tværfagligt med videnskaber som fx fysik, kemi og biologi.
  • Du får viden og indsigt i nanoscience´s hovedområder og arbejdsmetoder, så du kan arbejde selvstændigt og fagligt forsvarligt inden for faget.
  • Du lærer alt fra at forstå nanoskopiske systemer i dybden til aktivt at manipulere disse systemer.
  • Du lærer fx, hvordan man benytter fysikkens målemetoder som røntgen og elektronik til at studere proteiners evne til at katalysere kemiske processer.

Jobmuligheder

Med en uddannelse som cand. scient. i Nanoscience kan du få arbejde i flere forskellige brancher og i mange forskellige stillinger. Mange kandidater vælger at gå forskervejen enten i det private eller i det offentlige. Andre er blevet konsulenter, ledere, projektledere eller gymnasielærere.

Uddannelsen er i høj grad erhvervsrettet mod bl.a. materialeindustrien, medicinal- og biotekbranchen, hvor de stadigt voksende danske og internationale højteknologi-virksomheder har brug for kandidater med dine kompetencer.

Under studiet arrangeres der bl.a. et "science dating" arrangement mellem de studerende og virksomhederne, hvor du kan møde repræsentanter fra industrien. Det kan føre til specialeprojekter, sommerferiejobs og ansættelse i virksomheden efter endt studium.

Fremtiden er åben for dig med en kandidatgrad i nanoscience. Læs eksempler på hvor du kan komme til at arbejde og se en kort film.