Uddannelse i nanoscience – kombiner fysik, kemi og biologi

Nanoscience er det nye årtusindes videnskab. Uddannelsen blev oprettet på Københavns Universitet i 2002, og området er udpeget som en af Danmarks vigtigste forskningsfelter. Det afspejler sig bl.a. i, at flere af Danmarks største virksomheder er meget interesserede i nanoteknologernes arbejde. For det er i høj grad inden for nanoscience og nanoteknologi, at de banebrydende opdagelser gøres.

Det særlige ved nanoscience er ikke kun, at du arbejder med jordens grundelementer på nanoskala. Det er ligeså afgørende, at du arbejder på tværs af de naturvidenskabelige videnskaber – nanoscience er både fysik, biologi, kemi, geologi og medicin.

Uddannelse med perspektiv

I dette tværfaglige felt er der store perspektiver i, hvad nanoscience kan bidrage med i fremtiden:

    Nanosciences mange forskellige potentialer afspejler sig også i opbygningen af uddannelsen på Nano-Science Center, som giver dig stor mulighed for selv at bestemme, hvilken retning studiet skal tage.

    Studiemiljøet på Centret er hyggeligt og afslappet, og vil du opleve noget mere, er der undervejs i studiet også mulighed for at læse i udlandet. De færdige kandidater i nanoscience vælger ofte en PhD, mens nogle også vælger at gå direkte ud på jobmarkedet.