Faglig profil og job

Naturressourcer er naturvidenskabelig uddannelse med samfundsvidenskabeligt perspektiv. Vi har fokus på, hvordan vi bedst arbejder med og i naturen. Du kan fx arbejde med natur, miljø, planter, økologi, biodiversitet, økonomi og bæredygtighed. Og du har mulighed for at specialisere dig ud fra personlige interesser.

Du lærer om biologiske processer og deres samspil med menneskers behov. Du arbejder i hele verden fx med at finde løsninger i forbindelse med forurening. Eller du bruger din viden på beskyttelse af naturområderudvikling af fødevareproduktion og jordbrug eller på at sætte bæredygtighed i et økonomisk perspektiv

Jobmuligheder

Dine kompetencer inden for naturressourceområdet gør dig meget efterspurgt, fordi du bl.a. kan løse forsynings- og miljøudfordringer i Danmark og i udlandet eller bidrage til bæredygtig udvikling af skov og land. Især hvis du vælger at specialisere dig yderligere på en kandidatuddannelse, fx inden for forvaltning, land-, have- eller skovbrug eller miljø.

Kandidater inden for naturressourceområdet har mange forskellige karrieremuligheder, fx:

  • Konsulent i offentlige organisationer (kommuner, regioner, ministerier og styrelser, fx Miljøministeriet, Klima- og Energiministeriet eller Naturstyrelsen).
  • Underviser og forsker, fx på universiteter, i biotek- og medicinalvirksomheder.
  • Rådgiver i Landbrugets Rådgivningstjeneste, i et ingeniørfirma, i den finansielle branche eller i internationale udviklingsorganisationer.
  • Administrator eller forvalter inden for landbrug, havebrug, fødevarer, ulande, miljø, skov og natur både i Danmark, EU og internationalt, fx FN.
  • Produktudvikler inden for fødevareproduktion og -industri.
  • Konsulent i brancheorganisationer, fx Landbrug og Fødevarer, eller ngo’er i relation til jordbrug, miljø, biologi og ulande.
  • Iværksætter.