Derfor valgte jeg at læse Naturressourcer

"Jeg blev ved med at komme tilbage til det med miljøet og landbruget"

Nicolai er 24 år og læser Naturressourcer på 1. år. Han har netop afsluttet det første halve år på bacheloruddannelsen. Her fortæller han om de tanker han gør sig om den første tid på studiet og fremtiden.

Hvorfor læser du Naturressourcer?

Jeg har længe haft en stor interesse for naturvidenskab. Min interesse for faget startede tilbage i folkeskolen, da jeg lavede en opgave om global opvarmning, hvor jeg i den forbindelse så Al Gores dokumentarfilm ”An Inconvenient Truth”, for at forstå problemet. Siden da har miljøproblemer været et emne, som jeg går meget op i. Naturressourcestudiet åbner op for mange mulige veje indenfor den naturvidenskabelige verden. Lige nu håber jeg på, at jeg i fremtiden kommer til at arbejde med forebyggelse af miljøproblemer.

Hvordan har det første halve år på uddannelsen været?

Starten på Naturressourcer var intens. Ikke på en måde der har skræmt mig, men det gav mig derimod mere blod på tanden til at forstå og holde den viden jeg fik, op mod verden udenfor. Undervisningen, der var en kombination af forelæsninger, øvelser og ekskursioner, var med til at gøre, at jeg nu forholdsvis nemt kan bruge min nye viden i praksis og se, hvordan den kan bruges i fremtiden.

En anden ting der virkelig også har gjort mig glad for mit valg af studie, er bl.a. det projekt vi har arbejdet med det første halve år. Under projektet fik vi stort set frie tøjler! Vi blev sat sammen i grupper, hvor vi selv skulle finde et problem vi gerne ville arbejde med, og derefter udarbejde en problemstilling. Undervejs var der dygtige undervisere som hjalp med det faglige og gruppearbejdet. For mig var det en spændende udfordring! Det bedste var, at jeg allerede kunne trække en del af den viden jeg fik fra forelæsninger og øvelser direkte over i projektet. Det gav virkelig mening for mig.

Hvilken specialisering overvejer du, og hvorfor?

Når det kommer til specialisering, har jeg ikke endeligt bestemt mig for hvad jeg vil. Der er nemlig spændende elementer ved alle de forskellige specialiseringer! Jeg har dog alligevel snævret det ind til, at det står mellem Plantevidenskab og Miljøvidenskab. Begge disse specialiseringer berører miljøet på forskellige måder, enten med særligt fokus på sikring af rent grundvand eller hvilke afgrøder der har størst positiv effekt på miljøet.

Hvorfor valgte du at skifte til Naturressourcer, efter at have læst geologi tidligere?

På trods af, at jeg har haft en interesse for miljøet siden folkeskolen, har det ikke altid været den vej, jeg tænkte, at jeg ville gå. Inden jeg startede på Naturressourcer studerede jeg geologi, fordi det også er en naturvidenskabelig uddannelse og så har jeg altid syntes, at det med fossiler var ret sejt. Men som tiden gik på geologistudiet, begyndte jeg at miste interessen for det felt. Jeg endte derfor med at stoppe på studiet, og valgte i stedet at holde en pause på ca. 5-6 måneder.
Her fik jeg muligheden for at overveje, hvad jeg nu ville. Jeg blev ved med at komme tilbage til det med miljøet og landbrug! Og så poppede Naturressourcer op. Jeg var til åbent hus på uddannelsen, udnyttede muligheden for at være ”studerende for en dag” og derefter var der ingen tvivl om, at jeg skulle læse Naturressourcer!