Studieliv

Faglig inspiration, socialt samvær og først og fremmest engagement er nogle af de ting, der giver et godt studiemiljø. Forhåbentlig bliver du inspireret til at opsøge nogle af disse muligheder - for det er dig og dit engagement, der er med til at skabe et godt studiemiljø. På Institut for Kommunikation, som pædagogik er en del af, er der mange muligheder for at engagere sig uden for undervisningen.

I instituttets videnscenter finder du fagrelevant litteratur og læsepladser, hvor du i selskab med dine medstuderende kan læse i et roligt og uforstyrret miljø. Med studiekort har du adgang til videnscentret hele døgnet. Ud over instituttets eget videnscenter har du også mulighed for at benytte dig af Det Kongelige Biblioteks faciliteter. Det Humanistiske Fakultet har ca. 80 specialepladser samlet i "Specialistfabrikken", som stilles til rådighed for fakultetets specialestuderende.

Pædagogisk fagråd

Pædagogisk fagråd repræsenterer alle studerende ved pædagogik på Københavns Universitet. Fagrådet drøfter uddannelses- og studiemæssige spørgsmål og arbejder for at udvikle og forbedre det faglige såvel som sociale studieliv ved pædagogik. Fagrådet arbejder endvidere på at opstarte et fagblad og arrangere studieture for pædagogikstuderende. Fagrådets medlemmer stammer fra blandede årgange, og alle rådets møder er åbne.

Rødvinsfaglig debataften

Rødvinsfagligdebataften arrangeres af fagrådet. Her kommer forskellige oplægsholdere på besøg for at fortælle og diskutere pædagogiske felter. På den måde har du som studerende mulighed for at opleve dit fag uden for klasserummet.

KOMM studentercafé

I KOMMs studentercafé sælges der kaffe, te, frugt og kage i hverdagene, og er der mulighed for at slappe af med et spil bordfodbold, skak eller andet i selskab med andre studerende, der også tager sig en pause. Ønsker man at mødes med sin læsegruppe i et hyggeligt miljø, der kan levere billig koffein, er studentercaféen også et oplagt valg. Fredagsbaren på KOMM afholdes også i studentercaféen. Her mødes de studerende til en kold King eller et glas billig rødvin.

Alumneforening Kubulus

Alumneforeningen Kubulus på Københavns Universitet er et mødested og et netværk for nuværende og tidligere studerende. Her kan du fastholde forbindelsen til universitetet, danne nye netværk og deltage i karriereorienterede aktiviteter og sociale events. Du kan også opdatere din viden og deltage i spændende arrangementer, hvor du kan møde nogle af tidens store personligheder.

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Læs her om hvad sker der på universitetet, når du ikke har undervisning? Hvor du kan bo, få mere info om SU, studiejob og studierabatter osv.

Den første tid på uddannelsen

Hvornår skal jeg starte, og hvordan kommer jeg godt i gang med studiet?

Se Søndre Campus

Få en rundvisning på Søndre Campus, hvor undervisningen på pædagogik foregår.