Studieliv

Retorik er en del af Institut for Kommunikation (KOMM), som også huser Pædagogik, Filosofi samt Film og Medievidenskab og Kommunikation og IT. Instituttet har café, bibliotek og kontorer i lyse og indbydende bygninger.

På retorikstudiet er der mange muligheder for at engagere sig i studiemiljøet uden for undervisningen.

Biblioteket

Biblioteket på KOMM har relevant faglitteratur og gode læsepladser, hvor du kan forberede dig til undervisning – alene i fred og ro eller sammen med din læsegruppe.

Epideictic Encounter

Talekonkurrencen er opkaldt efter den klassisk retoriske talegenre epideiktikken, som omfatter lejlighedstaler af enhver art. Til Epideictic Encounter mødes retorikstuderende hver fredag over en øl og hører duellanterne kæmpe med ord inden for skiftende temaer som Verdens Bedste Uhyre eller Gudernes Kamp.

Retorikmagasinet

Retorikmagasinet er et populærvidenskabeligt magasin om retorik, som redigeres og udgives af frivillige retorikstuderende. Både undervisere, studerende og færdige retorikkandidater bidrager med artikler, som læses af mere end 800 abonnementer både inden og uden for uddannelsen.

Retoriks Fagråd

Fagrådet består af studerende fra forskellige årgange, der mødes en gang om måneden og diskuterer fagets fortid, nutid og fremtid. Til fagrådsmøderne kan man blive opdateret om nyt på de forskellige årgange og få medbestemmelse på de faglige og administrative beslutninger.

Komm studentercafé

Studentercaféen deles og drives i fællesskab med instituttets andre fag. Caféen sælger til dagligt billig kaffe og tilbyder uformelle rammer for gruppemøder, forberedelse eller afslapning. Derudover lægger studentercaféen lokaler til fredagsbarer og fester.

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Læs her om hvad sker der på universitetet, når du ikke har undervisning? Hvor du kan bo, få mere info om SU, studiejob og studierabatter osv.

Den første tid på uddannelsen

Hvornår skal jeg starte, og hvordan kommer jeg godt i gang med studiet?

Se Søndre Campus

Få en rundvisning på Søndre Campus, hvor undervisningen på retorik foregår.