Spørgsmål og svar om SPS
Vil du have hurtigt svar på dine spørgsmål, så prøv at se, om ikke svaret står her.
Der går typisk 6-8 uger fra din samtale med en SPS-vejleder, til du modtager din støtte.
Så book gerne en tid til samtale hurtigst muligt.
Vi kontakter dig, når vi har modtaget de hjælpemidler, du skal have. Herefter booker du en tid til afhentning. De nærmere detaljer vil fremgå, når vi kontakter dig.
Brevet er et standardbrev fra Styrelsen. Du behøver ikke at kontakte os, da vi ser den godkendte ansøgning, inden du får besked i e-Boks. Hvis din ansøgning er godkendt, så har vi allerede sendt en eventuel bevilling ud til leverandørerne.
Du skal sende en mail til sps@adm.ku.dk, hvor du oplyser, hvilke hjælpemidler du ønsker at få overflyttet fra din tidligere uddannelse.
Bevillingerne løber kun et halvt år ad gangen pga. finansloven. Der skal genansøges om bevillinger hvert halve år. Det er dit eget ansvar at tjekke om bevillingen bliver fornyet hvert semester.
Du kan læse mere på studieinformation eller kontakte din studievejledning for at høre om mulighederne for at studere på nedsat tid eller få ekstra tid til eksamen.
Hvis du har det svært eller oplever udfordringer undervejs i dit studie, så har du som studerende ofte forskellige muligheder for hjælp og støtte, alt efter din situation, ønsker og behov.
Hvis du er studerende og modtager SPS allerede, men dine behov for SPS har ændret sig, skal du kontakte en SPS-vejleder på telefon eller e-mail.
Ja. Du kan få SPS til studie- og praktikophold i udlandet. Støtteformerne vil typisk være de samme, som du har fået bevilget til undervisningen på Københavns Universitet. I filmen fortæller Simone om dine SPS-muligheder som studerende i udlandet.
Støtten under opholdet i udlandet kan ikke overstige det økonomiske niveau for den støtte, som du får, eller ville kunne få, under uddannelsen i Danmark.
Kontakt os, hvis du skal søge om SPS til studie- og praktikophold i udlandet, og husk, at vi skal se din forhåndsgodkendelse fra studiet.
Hvis du er ordblind eller har mistanke om, at du er ordblind, kan du også få en samtale med en SPS-vejleder. Her kan vi fx tale om dine støttebehov, om eventuelle ændringer i dine støttebehov, eller hvis du ønsker at blive testet for ordblindhed.
Hvad skal du gøre nu?