Spørgsmål og svar

Her finder du svar på nogle af de studiespørgsmål, vi tit får 

 

 

På skov- og landskabsingeniøruddannelsen har du meget konfrontationsundervisning ift. andre studier. Undervisningen veksler mellem teori og praksis. Vi er meget ofte ude og på ekskursioner for at se på skov- og naturområder i praksis.

Som skov- og landskabsingeniør får du brug for gummistøvler og tøj, du kan være ude i. Kom med til undervisning her hos Jane:

Du har cirka halvanden undervisningsfri dag om ugen. De går for det meste med læsning og gruppearbejde. Skov- og landskabsingeniør er et fuldtidsstudium, og med det hele kan ugerne godt snige sig op på 45 timer.

Faget Jura bliver streamet, så du kan følge undervisningen hjemmefra, når det passer ind i dine planer. Mange synes også streamingen gør det nemt at læse op til eksamen.

 

 

Du kan læse skov- og landskabsingeniør både i Jylland og på Sjælland:

Skovskolen Djursland
Eldrupvej 2
8963 Auning

Skovskolen Nødebo
Nødebovej 77A
3480 Fredensborg

Se meget mere om Skovskolens fede studiemiljø her

 

 

 

Du kan læse til skov- og landskabsingeniør enten på Skovskolen Djursland ved Auning eller på Skovskolen Nødebo nord for København. 

Transport til Skovskolen Nødebo
På Skovskolen Nødebo lægger vi undervisningen, så det passer med bussen fra Hillerød. Der er S-tog direkte til Hillerød station og bussen derfra til Skovskolen Nødebo tager 18 minutter. Mange studerende vælger at have en cykel i Hillerød og tage de fine 8 kilometer gennem skoven.

Vi har rigtig mange studerende fra København, så du bliver ikke alene om at tage turen. Tit er det nemt at arrangere samkørsel med andre fra København og deles om benzinen.

Transport til Skovskolen Djursland
Det er nemmest at komme til Skovskolen Djursland i bil - det tager under en time fra Aarhus. Mange vælge at organisere samkørsel.

Med offentlig transport er der flere muligheder:

  • Fra Aarhus er det nemmeste at tage letbanen til Ryomgård Station og bus 214 til Grenåvej/Pindstrupvej
  • Fra Randers er det nemmest at tage bus 212 eller bus 214 til Grenåvej/Pindstrupvej

Fra busstoppestedet Grenåvej/Pindstrupvej er der 3 km til fods. Mange af vores studerende vælger at have cykel til det sidste stykke.

 

 

 

Skovskolen har unikke rammer om et grønt studieliv, uanset om du vælger at læse på Skovskolen Djursland eller Skovskolen Nødebo.
Se mere om studielivet på Skovskolen her

 

 

Ja! Praktikken er obligatorisk og en meget vigtig del af uddannelsen. Det er typisk i løbet af praktikken, du for alvor opdager, hvor meget du har lært.

Du kan enten vælge at tage din praktik samlet fra uge 36 til uge 15 på tredje studieår. Eller du kan dele den op i to med praktik fra uge 36-4 på tredje studieår og uge 6-25 på fjerde studieår.

Der er meget stor efterspørgsel efter at få skov- og landskabsingeniører i praktik. Hvert år holder vi praktikværtaften på Skovskolen, hvor omkring 130 praktikværter fra de grønne erhverv kommer for at finde deres kommende praktikant.
Se mere om praktikken her

 

 

Du har mulighed for at tage din praktik i udlandet. Praktikken er en vigtig del af din uddannelse som skov- og landskabsingeniør.

Vi har studerende, der har været i New Zealand, Filippinerne, Canada, Tanzania, Cambodia, USA, Norge, Sverige, Tyskland og England.
Se mere om praktikken her

 

 

Skov- og landskabsingeniør er et fuldtidsstudie. Det kan godt lade sig gøre at have et studiejob ved siden af, men det er hårdt.

Arbejdstiden med studiet er tit over 37 timer, og især det første halve år, hvor du er ved at falde til som studerende, kan det være svært også at passe studiejob.

 

 

Det er forskelligt fra fag til fag, hvor meget gruppearbejde der er. Men regn med, at du kommer til at arbejde i grupper.

Vi prioriterer gruppearbejde, fordi det klæder jer rigtig godt på til at arbejde i teams på arbejdsmarkedet. Gruppearbejde giver et godt samspil med dine medstuderende – I spiller hinanden bedre, når I deler erfaringer og faglighed. Grupperne er også gode for studiemiljøet – du udvider dit netværk og lærer flere at kende end lige dem, du er tættest på.

 

 

 

På første studieår hænger vi den knagerække op, du kommer til at hænge din viden op på hele vejen gennem studiet. Det betyder, at du får en grundig introduktion til det grønne erhverv. Det gør du gennem fagene Profession og praksis, Skov- og landskabsforståelse, Økologi og Driftsøkonomi. 

Du bliver klædt godt på til hvad det vil sige at være studerende – hvordan du får gode vaner og kommer trygt i gang.
Se hvilke fag du får på uddannelsen her

 

 

 

Vores undervisning foregår i blokstruktur. Det betyder, at studieåret er opdelt i fire blokke, som hver varer ca. 9 uger. De fleste kurser varer en blok, men nogle løber også over to blokke.

Blok 1 og 2 ligger i efteråret fra september til slutningen af januar, mens blok 3 og 4 ligger i foråret fra februar og frem til juni. I studiekalenderen kan du se, hvornår blokkene ligger. Der er typisk undervisning i de første otte uger af en blok, mens de sidste to uger er eksamens- og mellemuge.

Mellemugen er skema- og undervisningsfri. Hvis du dumper et kursus, er det som regel i mellemugen, du skal til reeksamen. Blokstrukturen betyder, at når du har et kursus i en blok, så der er kort tid fra kurset starter, til du skal til eksamen. Det er derfor vigtigt, at du kommer godt i gang med dine kurser fra starten og får opbygget en god studieteknik. Du kan også have kurser, der strækker sig over to blokke - så er der ca. et halvt år fra start til eksamen.

 

 

 

 

Du må rigtig gerne besøge os – men pas på: Der er stor risiko for, at du forelsker dig i stedet! Og det uanset, om du besøger Skovskolen Djursland eller Skovskolen Nødebo. Begge steder har vi nemlig et superfedt grønt undervisningsmiljø.

Du kan fx komme i studiepraktik, blive studerende for en dag eller besøge os til Åbent Hus.
Se de mange muligheder for at besøge os her

 

 

Der er efterspørgsel efter skov- og landskabsingeniører i branchen. Du har gode muligheder for at tone uddannelsen i den retning, hvor du har dine interesser. Det gør du, når du vælger din specialisering og dit praktiksted.

Som færdiguddannet skov- og landskabsingeniør kan du for eksempel finde arbejde som:

  • Driftsleder i kommunernes grønne forvaltninger
  • Skovfoged i private eller offentlige skovbrug
  • Selvstændig for eksempel med træfældning eller haveservice

Se mere om karrieremuligheder her

 

 

Din startløn som skov- og landskabsingeniør afhænger af hvor i branchen, du bliver ansat. Lønnen starter typisk mellem 25.000 og 35.000 kr.

Det bedste sted at spørge, er i fagforeningen DSL, hvor skov- og landskabsingeniører typisk organiserer sig.

 

 

Her kan du se adgangskravene for uddannelsen: 

Se mere om adgangskrav og mulighed for merit her