Studiebyen København

Universitetet ligger midt i hovedstaden med 4 campusmiljøer i Indre By, på Frederiksberg, på Nørrebro/Østerbro og på Amager. Det levende kulturliv og storbyens erhvervsliv smitter af på de mange aktiviteter og tilbud, du kan finde på Københavns Universitet. 

Udenfor universitetet ligger byens grønne parker og blomstrende haver. Uanset hvilket af universitetets fire campusser du læser på, ligger der grønne arealer i gåafstand. Nogle af de store er Kongens Have, Fælledparken, Frederiksberg Have og Amager Fælled.

Byen vrimler med hyggelige caféer, hemmelige kroge og andre steder, hvor du kan mødes med læsegruppen eller gode venner. Selvom København er Danmarks største by, er den ikke større, end at alt er i cykel- eller gåafstand. 

Byens læsesale

Som studerende kan du benytte byens mange læsesale. Nogle er placeret på universitetets fakulteter, mens andre er åbne for alle. Fx Diamanten (Det Kongelige Bibliotek), hvor du kan vælge, om du vil sidde i den moderne østsektion ud mod vandet eller den gamle nordsektion, der minder dig om, at du studerer på Danmarks ældste universitet.

Vil du have overblik over universitetets læsesale, har Uniavisen lavet guiden Studerende, kend din læsesal.

Universitetets museer og haver

Flere af byens museer og frodige haver er en del af Københavns Universitet. Zoologisk Museum og Botanisk Have har du måske hørt om, men hvad med Medicinsk Museion...?

Se listen over universitetets museer og haver.

Hav og strand i København 

Trænger du til en pause fra bøgerne på en varm sommerdag, kan du cykle fra Rådhuspladsen til Amager Strandpark på ca. 15 minutter, eller du kan besøge en af byens andre havnebade og strande