Studiestart på KU

 1:57

Når du starter på din nye uddannelse, bliver du budt velkommen af tutorer. Det er studerende fra ældre årgange, der har lyst til at gøre din studiestart til en god oplevelse.

SE FLERE FILM: Studerende fortæller om at starte på KU

Det er selvfølgelig spændende, hvad der skal ske. Men måske er det også nervepirrende at starte, fordi alt er nyt. Det ved tutorerne på Københavns Universitet, når du kommer første dag.

De har sammensat et trygt program, som introducerer dig til alle de steder, personer og tips og tricks, du har brug for, når du skal i gang med dit nye studie.

Har du behov for særlig støtte til til dit studie (SPS), fordi du har en funktionsnedsættelse, fortæller vi dig også om dine muligheder. Det gør vi på et Informationsmøde om særlig støtte 13. august.

Hvornår er der studiestart?

På de fleste uddannelser er der introforløb i uge 35. Du kan se hvornår under den enkelte uddannelse (under studieliv). Selve undervisningen starter i første uge af september.

Der er både sociale og faglige aktiviteter i dagtimerne, hvor du lærer de andre nye studerende at kende.

Alkohol ikke er en del af det sociale og faglige program i dagtimerne. 

Det er ikke obligatorisk at deltage i introugen, men vi anbefaler det, så du får den bedst mulige start på dit nye studie. 

Du bliver også inviteret til den traditionsrige immatrikulationsfest, hvor rektor byder velkommen til hele den nye årgang studerende på Københavns Universitet. 

Under hver uddannelse kan du læse mere om studiestarten. Her kan du også læse, om der bliver arrangeret rustur for de nye studerende på uddannelsen.