Karrieremuligheder
Mød Simon, der fortæller, hvad han drømmer om at arbejde med, når han er færdig med sin kandidat i sundhed og informatik.
Du får de bedste jobmuligheder ved at udbygge din bacheloruddannelse med en 2-årig kandidatuddannelse.
Afhængig af dine interesser og valgfag under studiet kan du få job som fx projektleder, konsulent eller servicedesigner. Efterspørgslen på kandidater i sundhed og informatik er stor, og du har mulighed for at få job i både det private og offentlige, ligesom du kan gå innovationsvejen som selvstændig med egen virksomhed. Du har også gode muligheder for en international karriere.
På sundhed og informatik tilegner du dig viden fra både sundheds- og ingeniørvidenskab. Du lærer om menneskekroppens funktioner og sygdomme. Du lærer, hvilke aktører der findes i sundhedssektoren, og hvordan de er organiseret. Og du lærer at udvikle IT-systemer - særligt den del, der knytter sig til brugerens anvendelse af IT.
På arbejdsmarkedet bliver du specialist i at identificere behov i sundhedssektoren og designe, udvikle og implementere nye teknologier, der matcher de behov. Det kunne være digitale sundhedssystemer eller apps til brug på sygehuse, i kommuner eller i hjemmet.
- Du lærer at analysere og kortlægge behov i sundhedssektoren og identificere områder, der kan forbedres gennem ny teknologi.
- Du lærer at udvikle og designe IT-løsninger, der er anvendelige og meningsfyldte for brugeren, uanset om det er i hjemmet eller på et af de nye supersygehuse.
- Du lærer, hvordan man kan gøre brugen af sundhedsdata sikker og etisk ansvarlig.
- Du får indsigt i forskellige fagligheder og bliver derved i stand til at formidle mellem sundhedsprofessionelle, teknikere og ingeniører.
- Du bliver specialist i innovation på sundhedsområdet og lærer at omsætte idéer til løsninger.
Efter bacheloruddannelsen kan du læse videre på kandidatuddannelsen i sundhed og informatik. Du kan også søge ind på beslægtede uddannelser i Danmark eller i udlandet. Det kunne være kandidatuddannelsen i bioinformatik, it og kognition eller eScience på Københavns Universitet.
Afhængig af dine valgfag har du også mulighed for at læse videre på datalogi, folkesundhedsvidenskab eller Neuroscience and Neuroimaging.
Der er stor efterspørgsel på kandidater, der både har kompetencer inden for sundhedsvidenskab og IT-projektledelse, fordi sundhedssektoren bliver mere og mere digital. Jobmulighederne som kandidat i sundhed og informatik er mange og forskelligartede. Du har gode muligheder for selv at præge din fremtidige karriereretning med dine valgfag, projekter og speciale
Du kan bl.a. arbejde som projektleder eller konsulent med at implementere nye IT-systemer i det offentlige eller på det private arbejdsmarked. Du kan designe og udvikle nye IT-løsninger i egen virksomhed eller hos en arbejdsgiver. Eller du kan arbejde med at optimere processer og arbejdsgange i private virksomheder eller på sygehuse og hospitaler.
Færdiguddannede kandidater fra sundhed og informatik finder typisk arbejde her:
- Medtech-virksomheder fx med udvikling af medicinsk teknologisk udstyr til sundhedssektoren
- Offentlig administration fx med projektledelse og rådgivning i styrelser, regioner og kommuner
- Uddannelsesinstitutioner fx med forskning og undervisning
- Medicinalindustrien fx digital innovation og projektledelse
- Selvstændig med egen virksomhed
Kandidater fra sundhed og informatik er også efterspurgte i udlandet, så din fremtidige arbejdsplads kan både ligge i Herning og Hongkong.
Studiejob
Som studerende i sundhed og informatik er der mange muligheder for at få fagrelevante studiejob, som kan betyde meget for dine fremtidige jobmuligheder.