Karrieremuligheder

Mød Simon, der fortæller, hvad han drømmer om at arbejde med, når han er færdig med sin kandidat i sundhed og informatik. 

Du får de bedste jobmuligheder ved at udbygge din bacheloruddannelse med en 2-årig kandidatuddannelse.

Afhængig af dine interesser og valgfag under studiet kan du få job som fx projektleder, konsulent eller servicedesigner. Efterspørgslen på kandidater i sundhed og informatik er stor, og du har mulighed for at få job i både det private og offentlige, ligesom du kan gå innovationsvejen som selvstændig med egen virksomhed. Du har også gode muligheder for en international karriere.

Der er stor efterspørgsel på kandidater, der både har kompetencer inden for sundhedsvidenskab og IT-projektledelse, fordi sundhedssektoren bliver mere og mere digital. Jobmulighederne som kandidat i sundhed og informatik er mange og forskelligartede. Du har gode muligheder for selv at præge din fremtidige karriereretning med dine valgfag, projekter og speciale

Du kan bl.a. arbejde som projektleder eller konsulent med at implementere nye IT-systemer i det offentlige eller på det private arbejdsmarked. Du kan designe og udvikle nye IT-løsninger i egen virksomhed eller hos en arbejdsgiver. Eller du kan arbejde med at optimere processer og arbejdsgange i private virksomheder eller på sygehuse og hospitaler.

Færdiguddannede kandidater fra sundhed og informatik finder typisk arbejde her:

  • Medtech-virksomheder fx med udvikling af medicinsk teknologisk udstyr til sundhedssektoren
  • Offentlig administration fx med projektledelse og rådgivning i styrelser, regioner og kommuner
  • Uddannelsesinstitutioner fx med forskning og undervisning
  • Medicinalindustrien fx digital innovation og projektledelse
  • Selvstændig med egen virksomhed 

Kandidater fra sundhed og informatik er også efterspurgte i udlandet, så din fremtidige arbejdsplads kan både ligge i Herning og Hongkong.

Studiejob

Som studerende i sundhed og informatik er der mange muligheder for at få fagrelevante studiejob, som kan betyde meget for dine fremtidige jobmuligheder.