Karrieremuligheder - Bachelor i sundhed og informatik – Københavns Universitet

Sundhed og informatik > Karrieremuligheder

Karrieremuligheder

Som færdiguddannet kandidat fra sundhed og informatik bliver du specialist i, hvordan patienter, behandlere og borgere kan bruge IT-løsninger til at fremme sundhed. Du får forståelse for brugerens behov og ønsker til ny teknologi, og du kan oversætte disse til IT-løsninger i samarbejde med teknikere og ingeniører.

På bacheloruddannelsen har du fag i:

 • Humanbiologi og sygdomslære
 • IT-projektledelse og systemdesign
 • Sundhedsdata og databeskyttelse
 • Organisationsanalyse

På uddannelsen har du flere muligheder for at arbejde med innovation og afprøve et arbejdsliv som selvstændig. Du kan blandt andet skrive bachelorprojekt i en virksomhed eller blive iværksætter i væksthuset SUND Hub.

Læs mere om SUND Hub.

Hvad kan jeg, når jeg er færdiguddannet?

På sundhed og informatik tilegner du dig viden fra både sundheds- og ingeniørvidenskab. Du lærer om menneskekroppens funktioner og sygdommer. Du lærer, hvilke aktører der findes i sundhedssektoren, og hvordan de er organiseret. Og du lærer at udvikle IT-systemer - særligt den del, der knytter sig til brugerens anvendelse af IT.

På arbejdsmarkedet bliver du specialist i at identificere behov i sundhedssektoren og designe, udvikle og implementere nye teknologier, der matcher de behov. Det kunne være elektroniske patientjournaler, tele-medicin eller apps til brug på sygehuse, i kommuner eller i hjemmet.

 • Du lærer at analysere og kortlægge behov i sundhedssektoren og identificere områder, der kan forbedres gennem ny teknologi.
 • Du lærer at udvikle og designe IT-løsninger, der er anvendelige og meningsfyldte for brugeren, uanset om det er i hjemmet eller på et af de nye supersygehuse. 
 • Med dit kendskab til sundhedsvæsenet og arbejdsgangene på sygehuse og hospitaler kan du rådgive om, hvordan IT-løsninger bedst implementeres.
 • Du får indsigt i forskellige fagligheder og bliver derved i stand til at formidle mellem sundhedsprofessionelle og teknikere og ingeniører. 
 • Du bliver specialist i innovation på sundhedsområdet og lærer at omsætte idéer til løsninger.

Læs mere om undervisningen på sundhed og informatik.

Hvad kan jeg læse videre til?

Efter bacheloruddannelsen kan du læse videre på kandidatuddannelsen i sundhed og informatik. Du kan også søge ind på beslægtede uddannelser i Danmark eller i udlandet. Det kunne være kandidatuddannelsen i bioinformatik, it og kognition eller eScience på Københavns Universitet.

Afhængig af dine valgfag har du også mulighed for at læse videre på datalogi, folkesundhedsvidenskab eller Neuroscience and Neuroimaging.

Læs mere om kandidatuddannelsen i sundhed og informatik.

Hvad kan jeg blive?

I takt med at sundhedssektoren bliver mere og mere digital, er efterspørgslen på kandidater med kompetencer inden for sundhedsvidenskab og IT-projektledelse stigende. Dine konkrete arbejdsopgaver afhænger af dine interesser, dine valgfag og dit speciale på kandidatuddannelsen.

Du kan blandt andet arbejde som projektleder eller konsulent med at implementere nye IT-systemer i det offentlige eller på det private arbejdsmarked. Du kan designe og udvikle nye IT-løsninger i egen virksomhed eller hos en arbejdsgiver. Eller du kan arbejde med at optimere processer og arbejdsgange i private virksomheder eller på sygehuse og hospitaler.

Færdiguddannede kandidater fra sundhed og informatik finder typisk arbejde her:

 • Medtech-virksomheder fx med udvikling af medicinsk teknologisk udstyr til sundhedssektoren
 • Offentlig administration fx med projektledelse og rådgivning i styrelser, regioner og kommuner
 • Uddannelsesinstitutioner fx med forskning og undervisning
 • Medicinalindustrien
 • Selvstændig med egen virksomhed 

Kandidater fra sundhed og informatik er også efterspurgte i udlandet, så din fremtidige arbejdsplads kan både ligge i Herning eller Hongkong.

Mød to kandidater fra sundhed og informatik, og hør, hvad industrien efterspørger.

Ekstra information / Sidebar

Studenterprofil

Anna Rønne Vang
Kandidatstuderende,
sundhed og informatik

Studiearbejde:
Region Hovedstaden, KPUK (Koncern, planlægning, udvikling og kvalitet).
Studentermedhjælper: Udvikling af Rehabiliteringsdatabasen.

Studieinteresser:
- Global Health.
- Innovation.
- Telemedicin og patient empowerment.

Studenterprofil

Emil Nyman Rasmussen
Kandidatstuderende,
sundhed og informatik

Studiearbejde:
Tester i IBM Healthcare. Tester EPM (elektronisk patient-medicinering), FMK (det fælles medicinkort) og softwareløsninger til sundhedssektoren.

Studieinteresser:
-
Kvalitetssikring i sundhedssektoren.
- It-strategi, nationale løsninger og
   teknologier som understøtter det
   sammenhængende patientforløb.
- Telemedicin og hjemmemonitorering.