Karriereportræt

Færdiguddannede kandidater fra teater- og performancestudier arbejder med vidt forskellige ting. Nedenfor kan du møde Leila og læse om hendes karrierevej. 

Leila Munk-Jensen. Konsulent i enheden for musik og scenekunst i Slots- og Kulturstyrelsen

Alder: 34


Uddannelse:

Cand. mag. i teater og performancestudier


Nuværende stilling:

Konsulent i enheden for musik og scenekunst i Slots- og Kulturstyrelsen


Hvorfor ville du læse teater og performancestudier?
Jeg var egentligt ret meget i tvivl, men jeg endte med at læse teatervidenskab, fordi det kombinerede min store interesse for scenekunst - særligt dramaturgi og teaterhistorie - med min interesse for kulturpolitik.

Hvad laver du i dag?
Jeg arbejder som konsulent på scenekunstområdet i Slots- og Kulturstyrelsen og har en ret alsidig arbejdsportefølje. Fx arbejder jeg for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst med at gennemføre forskellige strategiske tiltag. Det kan være alt fra at arrangere en branchedag for det danske scenekunstmiljø til at udvikle kommunikationsstrategier, der kan styrke fondens virke. Jeg laver også en del ministerbetjening og er sekretær for to mindre fagudvalg.

Havde du tænkt dine ønsker til karriere/job ind i dit studieforløb?
Jeg fik ret hurtigt foden indenfor i scenekunstbranchen i løbet af mit studie og blev en del af mange forskellige, både store og små scenekunstprojekter. Vigtigst af alt fik jeg prøvet rigtig mange forskellige arbejdsområder af, idet jeg nåede at arbejde både som dramaturg, kommunikatør, oversætter, producent og assistent. Faktisk var Slots- og Kulturstyrelsen et drømmested for mig at arbejde, hvilket jeg ikke nåede at forfølge under min studietid, da jeg primært arbejdede på forskellige teatre i Købehavn. Men det er helt klart, at mit netværk og mine erfaringer fra scenekunstmiljøet var en vigtig årsag til, at jeg i sin tid fik jobbet i Slots- og Kulturstyrelsen. .

Hvordan fik du dit første job?
Jeg fik mit første job igennem mit praktikforløb på Betty Nansen Teatret. Jeg startede med en blanding af fagligt relevante småjobs, som stille og roligt voksede sig større undervejs i min studietid. Mit netværk udvidede sig i takt med dette, og jeg fik flere og flere jobs tilbudt - også da jeg blev færdiguddannet.

Hvilke kompetencer er de vigtigste, du har fået med fra din uddannelse?
Jeg har fået et godt akademisk fundament, og især min viden om teaterhistorie, kulturpolitik og dramaturgi er noget jeg trækker på i mit daglige arbejde.

Hvad er dit bedste karriereråd til studerende?
Tag alle de praktikker du kan, og sig ja, hvis du får tilbudt nogle faglige udfordringer i branchen undervejs. Og så husk at nyde tiden som studerende og læs… læs… læs… og fordyb dig.