Studiestart på tysk sprog og kultur

Hvis du bliver optaget på tysk sprog og kultur, vil du have god tid til at forberede dig på studiestarten. Når du takker ja til studiepladsen, får du automatisk besked om alt det, du skal vide om den første tid på din nye uddannelse.

Dine første dage på uddannelsen - uge 35

De første dage på uddannelsen bliver kaldt introugen. Den ligger i uge 35.

Det er tutorer, det vil sige ældre studerende, der sammen med studievejledningen står for programmet i introugen. Der vil være fokus både på sociale aktiviteter, så du lærer dine nye medstuderende at kende, og på hvad det er for en uddannelse, du skal i gang med. Og ikke mindst, hvordan du kommer bedst fra start med at studere på et universitet. Det er ikke obligatorisk at deltage i introugen, men det er en rigtig god idé, da det er med til at give en god start og et godt tilhørsforhold på uddannelsen.

Det er universitetets politik, at alkohol skal holdes helt uden for det sociale og faglige program for nye studerende i dagstimerne.

Introugen slutter med immatrikulationsfesten, hvor Københavns Universitets rektor byder velkommen til hele den nye årgang studerende på universitetet.


Hør to tutorer fortælle om introugen på uddannelserne på Det Humanistiske Fakultet.

Hyttetur

I løbet af den første tid på uddannelsen, bliver du inviteret med på en hyttetur. Formålet med turen er skabe et frirum, hvor alle deltagere får en enestående mulighed for at lære hinanden at kende i situationer, der ikke er undervisningsrelaterede. Tutorerne planlægger turen og sørger for at aktiviteterne på rusturen giver plads til alle og opfordrer alle til at deltage for at få den bedst mulige sociale start på studiet.

Din første undervisning

Undervisningen begynder i uge 36. På første semester skal du have kurserne:

  • Tysk sprog og kultur 1: introduktion 
  • Tysk sprog og tekst

Læs mere om undervisningen her.