Spørgsmål og svar om bachelor
Få svar på de mest stillede spørgsmål lige nu.
Selve undervisningen starter i første uge i september. Men allerede i august er der introforløb, hvor ældre studerende har arrangeret en masse aktiviteter for dig og dine medstuderende.
På Studiestart på KU kan du læse- og se film om studiestart.
Ja, du kan godt lave dit ja tak om til et nej tak. Du skal skrive en meddelelse til os på Mit KU og tydeligt takke nej til studiepladsen. Så vil vi annullere din indskrivning.
Fortryder du efter d. 1. september, kan du melde dig ud via selvbetjeningen på KU’s intranet KUnet.
Når det i løbet af august er registreret, at du er indskrevet på en ny uddannelse, skal du udmeldes fra dit nuværende. På nogle uddannelsessteder kan du selv udmelde dig via en selvbetjeningsløsning, på andre sker det automatisk via administrationen på stedet. Det kan derfor være en god ide at kontakte dit nuværende uddannelsessted og undersøge, hvordan de gør der.
Med en færdig kandidatuddannelse, får kandidatreglen betydning for dine muligheder for at søge ny bacheloruddannelse. Kandidatreglen betyder nemlig, at du som udgangspunkt ikke kan starte ny uddannelse, hvis du har en færdig kandidatuddannelse.
Om standby og tilsagn
Bliver du optaget på en standbyplads 28. juli, står du på venteliste og kan frem til og med 14. august få tilbudt en studieplads med studiestart 1. september.
Efter 14. august, hvis du ikke er blevet tilbudt en studieplads, ændrer vi din standbyplads til et tilsagn om optagelse på uddannelsen året efter.
Se her, hvad det vil sige at få tilsagn.
Nej, det kan du ikke. Som udgangspunkt kan du kun søge det år, du gerne vil starte på studiet. Det gælder også, hvis du søger en standbyplads og bliver tilbudt en studieplads frem til og med 14. august.
Hvis du siger nej tak til studiepladsen, skal du søge igen på lige fod med alle andre året efter.
Ja det må du gerne. Hvis du ender med at få et tilsagn om optagelse efter 14. august, må du gerne studere på en anden uddannelse frem til 31. august 2021 og beholde dit tilsagn om optagelse til 2021.
Hvis du i 2021 ønsker den studieplads, du fik tilsagn om, skal du bare huske at søge optagelse med dit tilsagn senest 5. juli kl. 12 for at fortælle os, at du stadig gerne vil have den studieplads.
Du skal være opmærksom på, at du skal opfylde adgangskravene gældende for uddannelsen i 2021 for at benytte dit tilsagn
Om supplering
Du er nødt til at tage faget om og søge om optagelse igen til næste år. Du kan ikke blive optaget på en uddannelse, hvis du ikke opfylder alle adgangskravene. Kontakt dit suppleringssted fx VUC for at høre om dine muligheder for at tage faget om.
Hvis du ikke har bestået faget, kan du undgå, at vi rykker dig for suppleringsbevis ved at skrive til os på Mit KU.
Du har bestået et fag, hvis gennemsnittet af alle karakterer i det pågældende fag er minimum 2. Alle karakterer i faget behøver ikke være bestået, så længe faget samlet set er bestået. Det regner du ud sådan her:
1. Læg alle de karakterer, der fremgår af dit eksamensbevis i det konkrete fag sammen.
2. Summen dividerer du nu med antallet af karakterer, du har fået i faget.
3. Hvis resultatet er 2 eller derover, har du bestået faget. Bemærk, du kan ikke runde op.
Eks. på bestået fag:
Årskarakter (mundtlig): 07
Årskarakter (skriftlig): 02
Eksamenskarakter (mundtlig): 00
Summen af samtlige karakterer for faget 7+2+0 = 9
Gennemsnit: 9:3 = 3 (bestået)
Du skal uploade og tilknytte dine prøvebeviser på Mit KU inden 1. september. Husk at tilknytte dem til den uddannelse, du er blevet tilbudt betinget optagelse på.
Om kvote 2
- Gør status over dine studieønsker og jobdrømme: Hvad ville du gerne opnå med den uddannelse, du søgte optagelse på? Kan andre uddannelser føre dig i samme retning? Der er uddannelser, som ligner hinanden, og der er uddannelser, som fører til de samme job. Når du søger bredere, vil du øge dine chancer for optagelse, uden at du behøver at opgive dine ønsker til uddannelse og karriere.
- Hvis du vil søge optagelse på uddannelsen igen næste år, så brug tid på at sætte dig godt ind i de nye regler for optagelse i kvote 2. I 2021 optager KU ud fra en kvote 2-prøve og et skriftligt eller mundtligt interview.
Tænk over, hvordan du bliver god til at klare kvote 2-prøven og et mundtligt eller skriftligt interview. Sæt dig også ind i uddannelsens indhold og opbygning. Læs om uddannelsen, de uddybede 6 kriterier i kvote 2-vurderingen under uddannelsen og om hvordan du kan forberede dig frem mod 2021. - Tag meget gerne kontakt til studievejlederne i KU Studentercenter. Vi vil gerne vejlede dig om kvote 2 og din forberedelse.
- Vi anbefaler, at du først ringer fra uge 32, da vi så har bedre tid til at vejlede dig.
Husk i øvrigt at tjekke uddannelser med ledige pladser på KU eller i hele landet. På Københavns Universitet er fristen for at søge en ledig plads 4. august kl. 12.00.