Quickguide til kandidatansøgning via KU’s ansøgningsportal


Denne vejledning for bachelorer uden direkte adgang til den søgte kandidatuddannelse beskriver, hvordan du hurtigst og lettest muligt opretter en ansøgning til den kandidatuddannelse på KU som du vil søge ind på.

Log på ansøgningsportalen

 1. Find linket til den digitale ansøgningsportal på uddannelses hjemmeside.
 2. Hvis du allerede læser på en dansk uddannelsesinstitution, kan du bruge dit eksisterende login til at logge på med. Klik på knappen ”Login” på ansøgningsportalens velkomstside, vælg navnet på dit universitet, og log ind med dit normale brugernavn og adgangskode.
 3. Hvis du ikke læser på en dansk uddannelsesinstitution, skal du oprette dig selv som bruger og logge ind med din egen profil. Læs hvordan du gør her.

Opret en ansøgning

 1. Klik på fanebladet ”Opret ansøgning”. Vælg ”Københavns Universitet” som institution og ”Kandidatuddannelse” som uddannelsestype.
 2. Afgræns evt. din søgning ved at skrive et søgeord i feltet ”Uddannelsesnavn”. Klik ”Søg”.
 3. Find din uddannelse på listen og sæt et hak i boksen yderst til venstre. Hvis du læser en uddannelse med sidefag, skal du vælge sidefaget i feltet ”2-faglig”. Klik ”Videre til oprettelse af ansøgning” lige over listen.
 4. Klik ”Videre til oprettelse af ansøgning” på det næste skærmbillede igen.
  Bemærk: Hvis du har brugt et direkte link til ansøgning fra uddannelsens hjemmeside, vil universitetet, uddannelsestypen og uddannelsesnavnet være valgt på forhånd, og du skal blot klikke videre på ”Videre til oprettelse af ansøgning”.

Indhent dine data fra universitetets database

 1. Hvis du har læst på et dansk universitet, kan du sandsynligvis indhente data om din uddannelsesbaggrund. Læs mere om dataudveksling her.
  Hvis du ikke har læst på et dansk universitet, så spring denne side over.

Udfyld resten af ansøgningen og indsend den

 1. Klik dig videre med knappen ”Næste” eller klik direkte på hvert enkelt trin.
 2. På trinnet ”Person” indtaster du dit telefonnummer.
 3. På trinnet ”Søgt uddannelse/kursus” skal du uploade motiveret ansøgning, hvis dette felt fremgår af ansøgningen.
 4. På trinnet ”Krav og forudsætninger” skal du uploade dokumentation for din bacheloruddannelse, dvs. diplom eller transcript. Der er separate felter til igangværende og afsluttede uddannelser, og du behøver kun uploade til et af felterne. Læs mere om disse felter her.
 5. På trinnet ”Krav og forudsætninger” skal du desuden uploade CV, dokumentation for sprogkundskaber og ekstra dokumentation, hvis dette er relevant for din uddannelse.
 6. På trinnet ”Krav og forudsætninger” skal du til sidst svare på om din uddannelse er fra en dansk institution. Hvis Ja, så gå videre til næste side. Hvis Nej, så upload de relevante dokumenter der bedes om.
 7. På trinnet "Diverse", svar på spørgsmålet om meritoverførsel, og upload dokumentation hvis det er nødvendigt. Læs mere om merit her.
 8. Klik ”Næste”, til du er på trinnet ”Send ansøgning”.
  VIGTIGT: Klik på knappen ”Bekræft ansøgning”.
  Først derefter er din ansøgning færdig og sendt ind.


Tilbage til menusiden