Rasmus kombinerer elitesport og studie

Rasmus læser på Københavns Universitet og er samtidig en af Danmarks bedste stangspringere. Samarbejdet mellem Rasmus, Team Danmark og KU gør det muligt for ham at kombinere elitesport og studie. 

Se filmen med Rasmus og få gode råd om, hvordan du som elitesportsudøver kan kombinere din sport med en uddannelse på KU.

Gode råd til elitesportsudøvere om kombinationen af elitesport og studie 

Rasmus har tre gode råd til dig, der som elitesportsudøver allerede læser på KU eller overvejer at læse på KU:

Planlæg din tid

Sørg for at planlægge din tid i så god tid og så grundigt som muligt - det giver dig overskud i hverdagen. Man skal være meget selvstændig, og man bliver nødt til at være god til at få fyret nogen sider af, når der er mulighed for det. Selvdisciplin er det vigtigste, når man skal kombinere elitesport og læsning.   

Få hjælp fra dine medstuderende

Alliér dig med dine medstuderende. De vil som regel rigtig gerne hjælpe dig, selv om du er forhindret i at være til undervisningen. Gode venner på studiet og i sporten kan være en stor støtte i at få det hele planlagt og justeret ind, så det hænger sammen i sidste ende. 

Husk at nyde livet

Husk at slappe af og nyd de sjove tider også - du kan blive et bedre sportsmenneske og en bedre studerende af det. Tag til fredagsbar engang imellem og vær sammen med vennerne. Det giver overskud i hverdagen - både på studiet, i træningen og i konkurrencer.