Faglig profil og job

Du skal læse biologi, hvis du er vild med biologiske fænomener som DNA, vil forvalte vores natur eller vil undersøge de spørgsmål, som livet stiller os overfor. Hvis du også kan li' at stikke fingrene i et vandhul, skue ud over savannen eller arbejde med genetikkens gåder i laboratoriet, så er biologi oplagt for dig.

Det er en uddannelse, hvor teori smelter sammen med praktisk arbejde i felten eller i laboratoriet.

Den brede vifte af kurser på kandidatuddannelsen giver dig mulighed for specialisering i en eller flere af biologiens mange fagområder og på den måde kan du skræddersy din uddannelse til netop dine interesser og drømme for fremtiden.

En biologisk uddannelse giver dig en stærk ballast til at mestre vigtige naturvidenskabelige teknikker. Du kommer ud med kompetencer, hvor du kan begå dig sikkert i såvel naturen som i laboratoriet.

Biologer lærer at tænke tværfagligt, så du får et godt overblik over naturen og livets sammenhænge.

Jobmuligheder

Der er biologer mange steder. Kandidatuddannelsen i biologi er meget bred - derfor er dine jobmuligheder gode. Du kan målrette din uddannelse efter dine jobønsker.

Biologer får bl.a. job i biotek- og medicinalvirksomheder, i ministerier, hos kommuner, på universiteter, i gymnasieskolen, i patentvirksomheder, i miljøorganisationer, hos medievirksomheder og i små nystartede biotekvirksomheder.

Alt i alt en uddannelse med store fremtidsmuligheder.

Læs mere om undervisning og opbygning på uddannelsen