Faglig profil og job

En it-uddannelse giver dig en bred vifte af beskæftigelsesmuligheder. Hvad enten du drømmer om en karriere som programmør eller softwaredesigner, vil arbejde med de mange kreative anvendelsesmuligheder af it eller har ambitioner om en forskerkarriere eksempelvis inden for logistik, medicinsk diagnosticering eller robotteknologi.

Kandidatuddannelsen i datalogi giver dig en solid ballast i både teoretisk og praktisk datalogi, så du kan indgå både i akademiske og erhvervsmæssige it-funktioner på et højt specialiseret niveau.

Uddannelsen giver dig adgangsbillet til de mange nye it-uddannelser og specialiseringer, som de forskellige universiteter i Danmark og udlandet tilbyder.

Datalogi er for dig, der er kreativ, kan tænke logisk og arbejde struktureret og har lyst til at fordybe sig i de teoretiske og praktiske sider af it.

Jobmuligheder 

Som datalog er du efterspurgt i det private erhvervsliv, men du kan også få ansættelse i offentlige institutioner og som forsker ved universiteterne og andre læreanstalter. Her arbejder du med fx design og udvikling af nye systemer og ny software, vedligeholdelse og udvidelse af eksisterende systemer samt rådgivning og konsulentvirksomhed.

Et stigende beskæftigelsesområde er it-sikkerhed, hvor sikkerheden i web og it-systemer testes.

Mange dataloger starter også selvstændige virksomheder.

Læs portrætter af nogle af vores dygtige Ph.D. studerende og andre dataloger, som gør det godt.