Faglig profil og job

Datalogiuddannelsen og dermed også erhvervskandidatuddannelsen i Datalogi på Københavns Universitet giver dig et grundlæggende teoretisk og praktisk fundament inden for datalogiens mange discipliner. Du modtager forskningsbaseret undervisning, der udbydes i et internationalt studiemiljø med 50/50 fordeling af danske og udenlandske studerende.

Hvad er en 4-årig erhvervskandidatuddannelse på deltid?

  • Du får nøjagtig den samme uddannelse som den almindelige kandidatuddannelse i datalogi på fuld tid.
  • Uddannelsen foregår i dagtimerne, men er tilrettelagt på deltid over 4 år, så du kan studere samtidig med, at du er i job.
  • Du skal være i relevant job mens du studerer eller have en relevant iværksættervirksomhed – minimum 25 timer ugentlig i gennemsnit.
  • Du får ikke SU til uddannelsen, men kan til gengæld få løn fra dit job.

En it-uddannelse giver dig en bred vifte af beskæftigelsesmuligheder. Hvad enten du drømmer om en karriere som programmør eller softwaredesigner, vil arbejde med de mange kreative anvendelsesmuligheder af it eller har ambitioner om en forskerkarriere eksempelvis inden for logistik, medicinsk diagnosticering eller robotteknologi.

Erhvervskandidatuddannelsen i datalogi giver dig en solid ballast i både teoretisk og praktisk datalogi, så du kan indgå både i akademiske og erhvervsmæssige it-funktioner på et højt specialiseret niveau.

Uddannelsen giver dig adgangsbillet til de mange nye it-uddannelser og specialiseringer, som de forskellige universiteter i Danmark og udlandet tilbyder.

Datalogi er for dig, der er kreativ, kan tænke logisk og arbejde struktureret og har lyst til at fordybe sig i de teoretiske og praktiske sider af it.

Jobmuligheder 

Datalogi-uddannelsen giver dig en høj grad af jobsikkerhed, da der er mangel på IT-uddannede. Med en erhvervskandidat får du yderligere den fordel, at du har opnået værdifuld arbejdserfaring i løbet af studiet, som kan gøre dig endnu mere attraktiv for erhvervslivet.

Som færdiguddannet har du mange muligheder – du kan arbejde med fx programmering, IT-sikkerhed, billedanalyse eller softwareudvikling. Du kan også starte egen virksomhed eller blive ph.d.-studerende med henblik på at forske eller undervise.

Læs portrætter af nogle af vores dygtige Ph.D. studerende og andre dataloger, som gør det godt.