Interview med studerende

"Det er ikke nemt, men det er dælme heller ikke kedeligt", siger Henrik G. Jensen, som efter kandidatstudiet i datalogi ved Københavns Universitet har valgt at fortsætte ad forskervejen som Ph.d.-studerende. Vi bad ham om at fortælle mere om sine overvejelser vedrørende studievalg og hvordan studiet har levet op til hans forventninger.

Henrik G. Jensen

Hvorfor valgte du oprindelig at læse videre på kandidatdelen? 

Det er jo på kandidatdelen, at alt det fede sker! Det vidste jeg allerede fra mine kandidat-valgfag på bacheloren. Det er alt det, vi har kæmpet så hårdt for at nå frem til! Med fag, som baserer sig mere på artikler og aktuel forskning end på bøger og slides, får man pludselig muligheden for gøre en forskel. Hvad enten det er at lære, hvad man skal gøre for at starte en virksomhed eller lave noget virkelig cutting-edge forskning. Det er ikke nemt, men det er dælme heller ikke kedeligt. 

Hvad interesserer dig især ved datalogistudiet? 

At udforske data og gå på jagt efter hidtil usete forbindelser. I starten var jeg meget drevet af machine learning og datamining, siden blev det billedanalyse - omend de to felter overlapper meget. Specifikt har det altid været det tværfaglige medicinske felt, som har drevet mig. Jeg sidder i skrivende stund og arbejder på et super fedt speciale, der handler om generering af et gennemsnitligt neurologisk kort over hjernen. For mig er det virkelig motiverende at kunne sidde som datalog og potentielt hjælpe ti gange flere mennesker, end eksempelvis en læge kan gennem et helt liv. 

Hvad kan du sige om studiemiljøet og din personlige involvering i det? 

Jeg har rejst en del og har haft IT-support jobs rundt omkring på universitetet, og jeg kan med sikkerhed sige én ting: datalogerne er så heldige at have et helt unikt og sammenknyttet studiemiljø, man ikke ser andre steder. Det er et hårdt studie. Jeg var nok selv droppet ud, hvis det ikke havde været for mit engagement i de sociale foreninger. Der er noget for enhver - fra brætspilsklubben og anime-fans til revytterne og fodboldklubben. Selv har jeg været en del af det meste og har været med til at starte et nyt bryggerlaug 'DQBrew' på instituttet. Her mødes vi på tværs af alle årgange, aldre, studerende såvel som forskere, og brygger øl, cider, mjød og meget mere.