Sprogkrav

For at få adgang til en kandidatuddannelse med undervisning på engelsk skal du have engelskkundskaber på et niveau svarende til gymnasiets 'Engelsk B' med et samlet gennemsnit på mindst 3 eller 'Engelsk A' med et samlet gennemsnit på mindst 2 på den danske karakterskala.

Ansøgere med retskrav

Hvis du har retskrav til den uddannelse, du søger ind på, er det ikke et krav, at du skal dokumentere dine engelskkundskaber.

Alle andre ansøgere

Alle øvrige ansøgere skal dokumentere kvalifikationer på et niveau svarende til gymnasiets 'Engelsk B' med et samlet gennemsnit på mindst 3 eller 'Engelsk A' med et samlet gennemsnit på mindst 2 på den danske karakterskala.

Vi accepterer følgende måder at dokumentere dette på:

1) Du har afsluttet en gymnasie- eller universitetsuddannelse på engelsk

Hvis du har en studentereksamen, bachelor- eller kandidatgrad fra USA, Canada, Australien, New Zealand, Storbritannien eller Irland, er du fritaget fra sprogkravet. Et studie- eller udvekslingsophold på et semester/år er ikke nok til at fritage dig fra sprogkravet.

2) Engelskkundskaber

Hvis du ikke har afsluttet en gymnasie- eller universitetsuddannelse på engelsk, skal du:

  • enten dokumentere, at du har bestået 'Engelsk B' på et dansk gymnasium med et samlet gennemsnit på mindst 3 på den danske karakterskala,
  • eller dokumentere, at du har bestået 'Engelsk A' på et dansk gymnasium med et samlet gennemsnit på mindst 2 på den danske karakterskala,
  • eller dokumentere, at du har bestået en nordisk adgangsprøve med engelsk på et niveau, der kan sammenlignes med engelsk på B-niveau som defineret af Styrelsen for International Uddannelse. Og med en samlet karakter svarende til mindst 3 på den danske karakterskala. Du kan se en sammenligning af de nordiske fagniveauer og karakterer her: Nordiske fagniveauer

Eller du skal bestå en IELTS Academic, TOEFL, Cambridge Advanced English eller Cambridge English: Proficiency (CPE) test.

 

Dokument fra dansk gymnasium, der viser, at du har bestået 'Engelsk B'

Navn på dokumentation Minimum grade Documentation required
Engelsk på B-niveau
(Engelsk B)
Samlet gennemsnit på 3 Eksamensbevis fra dansk gymnasium
Eksamensbevis fra VUC
Engelsk på A-niveau Samlet gennemsnit på 2 Eksamensbevis fra dansk gymnasium
Eksamensbevis fra VUC

Bemærk:

  • Der er ingen forældelsesfrist for gyldigheden af  'Engelsk A' og 'Engelsk B' fra et dansk gymnasium.Dokument for bestået test i engelsk

Navn på test

Minimumsresultat

Dine forskellige muligheder for at give os de nødvendige oplysninger
IELTS (Academic)

6,5 (samlet testresultat). Kun det samlede resultat tages i betragtning.

Upload dokumentet med dit testresultat i ansøgningsportalen.

Hvis du har problemer med at uploade dokumentet med dit testresultat, kan du sende det til os via e-mail, og så kan vi verificere det online.

TOEFL

Internetbaseret test (IBT)

(MyBest Scores accepteres ikke)

83

Vær opmærksom på, at du skal tilføje vores institutionskode (0177) som modtager, så vi kan verificere resultatet online. Du kan tjekke, om institutionskoden er blevet tilføjet på din profil på dokumentet med testresultatet.

Cambridge Advanced (CAE) eller
Cambridge Proficiency (CPE)
Bestået på niveau C1 eller C2

Informer dit testcenter om, at Det Naturvidenskabelige Fakultet (Faculty of Science) på Københavns Universitet har lov til at tjekke dine resultater i CAE online-verifikationssystemet, og fortæl så os, hvornår vi kan se resultatet.

På grund af COVID-19-pandemien vil vi ekstraordinært acceptere TOEFL iBT Home Edition i forbindelse med studenteroptaget 2021. Du kan læse mere om denne test på ETS' hjemmeside. 

Bemærk!

  • IELTS- og TOEFL-tests, der er ældre end 2 år, accepteres ikke (regnes fra ansøgningsfristen). Der er ingen forældelsesfrist for Cambridge-prøverne.