Faglig profil og job

Samfundets forbrug af fødevarer har ændret sig. Allerede inden vi selv går i køkkenet, er flere og flere af vores måltider i dag helt eller delvist tilberedt. Samtidig er fedme og dårlig ernæring blevet et stigende samfundsproblem. Dette stiller øgede krav til de produkter, der udvikles.

Uddannelsen i fødevareinnovation og sundhed er en videnskabelig og anvendelsesorienteret uddannelse, der udfordrer traditionelle opfattelser af gastronomi. Uddannelsen kombinerer viden om ernæring, innovation og entreprenørskab med fødevarekemi, gastronomiske principper, produktudvikling og forbrugeroplevelse.  Således klædes kandidaterne på til at navigere i krydsfeltet mellem velsmag og sundhed – og til at udvikle nye produkter.

Hvilke kompetencer får du? Den unikke kombination af viden, metoder, teknikker og kompetencer indebærer, at du som kandidat i fødevareinnovation og sundhed blandt andet vil være i stand til at:

  • Anvende forskellige tilgange til at fremme innovation og kreativitet i forbindelse med udvikling af velsmagende og ernæringsrigtige produkter.
  • Håndtere forbrugernes krav og ønsker i relation til mad og spisning.
  • Identificere de faktorer, der har indflydelse på bæredygtighed og minimering af madspild i produktionen og indtagelsen af fødevarer og måltider.
  • Varetage rådgivnings- og ledelsesopgaver i relation til fødevarer og sundhed for private virksomheder og offentlige institutioner.
  • Undervise og forske inden for fødevarer og sundhed.

Jobmuligheder

Med uddannelsen fødevareinnovation og sundhed kan du arbejde i fødevarevirksomheder eller indenfor offentlig bespisning, fx som produktudviklere eller rådgivere. Du kan også arbejde med kommunikation, sundhedsfremme, ledelse eller forskning inden for fødevareområdet (fx i sundhedssektoren), blive underviser (eksempelvis på professionshøjskoler), eller fungere som konsulent.

Læs mere om undervisning og opbygning på uddannelsen