Faglig profil og job

På fødevarevidenskab arbejder du med forarbejdning af fødevarer under hensyntagen til hvordan råvarerne er produceret, og hvordan sikkerhed og sundhed opretholdes under forarbejdning. Desuden arbejder du med produktkvalitet og produktudvikling.

Studiet giver dig indsigt i at planlægge og styre et produktionsforløb fra råvare til færdigt produkt og samtidig tage hensyn til både fødevaresikkerhed og kvalitet. Når du læser fødevarevidenskab, lærer du at udvikle nye fødevarer ud fra gastronomisk viden og forbrugerkendskab.

Du kan ligeledes arbejde med mulighederne for at forbedre kvaliteten af vores fødevarer ved hjælp af fødevareteknologi.

Hvilke kompetencer får du? 

Uddannelsen giver dig rig mulighed for at styrke dine internationale kompetencer, fx ved studieophold i udlandet, men også ved at en stor andel af de studerende er internationale. Det betyder, at undervisningen naturligt får et globalt perspektiv.

Du får kontakt til virkeligheden, da du kommer til at beskæftige dig med de udfordringer, der også er vigtige uden for universitetets mure.

Der er et veletableret samarbejde mellem studerende og fødevareindustrien. Det giver dig gode muligheder for praktikophold eller projektsamarbejde, unik erfaring og et godt netværk.

Som kandidat i fødevarevidenskab vil du desuden blandt andet være i stand til at vedligeholde en opdateret viden om internationale regler og kvalitetskontrol inden for fødevareindustrien.

Jobmuligheder 

Fødevareindustrien er et af Danmarks vigtigste erhverv, og med en fødevareuddannelse har du mange muligheder.

  • Du kan du bl.a. arbejde med produktudvikling, kvalitetsstyring og virksomhedsledelse i fødevarevirksomheder.
  • Du kan være med til at udvikle nye sunde fødevarer eller arbejde med at forhindre, at der kommer uønskede bakterier i produkterne.
  • Da studiet er på engelsk, og fødevareindustrien er globalt orienteret, giver uddannelsen et solidt fundament for en international erhvervskarriere.

Her kan du se nogle eksempler på, hvor du kan ende, når du er færdiguddannet:

Læs mere om undervisning og opbygning på uddannelsen