Interviews og artikler med nuværende og tidligere studerende

Ved at skrue på en detalje kan jeg forbedre helheden

Det, der driver mig i mit job hver dag, er, at vi hele tiden kan gøre det endnu bedre. Ved at forbedre en detalje, kan vi ændre meget på resultatet, fx produktkvaliteten eller bundlinjen i en stor mejeriproduktion. Ordene kommer fra Mark Knigge, som blev uddannet mejeriingeniør i 2015 og nu arbejder som Application Scientist og teamleder hos Chr. Hansen A/S.

Læs interviewet med Mark

Hvis man synes, mad er spændende ...

Karen H. G. Nielsen ville egentlig have stoppet efter at have taget bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring, for at begynde at arbejde som fødevareingeniør. Men tiden er bare fløjet afsted, og hun føler slet ikke, at hun er færdig med at suge viden til sig.

Læs interviewet med Karen

Kemien i en øl kan være utrolig smuk

Siden folkeskolen har Tobias Emil Jensen, partner i bryggeriet To Øl, været typen der læste ingredienslisten på madvarer, og det var interessen for madens byggesten, som fik ham til at læse fødevarevidenskab på Københavns Universitet. I dag er han fødevareingeniør og brygmester af uddannelse samt fødevare-entreprenør, bryggeriejer, sodavands- og cocktail-brygger, restauratør og øl-innovations-nørd.

Læs interviewet med Tobias

Vin er videnskab – og kunst

Nathalia Edwards er Application Manager for ”Wine and fermented beverages” hos Chr. Hansen A/S. I det internationale vinmiljø betegnes hun som winemaker – eller direkte oversat: Vinmager.

Læs interviewet med Nathalia

Mød Tina Salomonsen, Research Scientist i Novozymes

Tina Salomonsen er uddannet fødevarekandidat fra SCIENCE i 2005, og i samarbejde med Danisco har hun skrevet en ErhvervsPhD. I dag er Tina ansat som Research Scientist i Novozymes’ forsknings- og udviklingsafdeling.

Læs interviewet med Tina

Mød Gitte Nomanni Holm, applikationsspecialist i Umetrics

Gitte Nomanni Holm (28) afsluttede i 2008 sin kandidat i Food Science and Technology fra SCIENCE med specialiseringen Process Analytical Technology. I dag er Gitte ansat som applikationsspecialist hos softwareproducenten Umetrics.

Læs interviewet med Gitte

Artikler om tidligere fødevare-kandidater i lederjobs:

Mejeriingeniør leder førende biotek-center

Direktøren i forsknings- og innovationskonsortiet BIOPRO, Jesper Bryde-Jacobsen, er uddannet mejeriingeniør. Uddannelsen giver ham en solid baggrund for at træffe strategiske beslutninger, som er rodfæstet i en forståelse af bioteknologisk produktion.

Læs artiklen med Jesper Bryde-Jacobsen på Institut for Fødevarevidenskabs hjemmeside

Tjek på det globale mejeri

Anne Skrivers arbejdsdag udspiller sig på det globale marked for mejerikulturer og enzymer, hvor ingrediensvirksomheden Chr. Hansen er verdensdominerende. Som vice president for ”Global Application, Food Cultures & Enzymes” kender hun de trends, der er indenfor mejeriindustrien og ved hvilken produktudvikling, fremtiden kalder på.

Læs artiklen om Anne Skriver på Institut for Fødevarevidenskabs hjemmeside