Undervisning og opbygning

Undervisningen på kandidaten i fødevarevidenskab omfatter forelæsninger, seminarer, praktiske og teoretiske øvelser, og der er også en del projektarbejde. Du arbejder både selvstændigt og i grupper.

Du kommer i kontakt med fødevareerhvervet, da du kommer til at beskæftige dig med de udfordringer, der optager industrien.

Opbygning 

Uddannelsen består af obligatoriske fag, valgfrie fag, temakurser og et afsluttende speciale.

Hvilke kurser, du skal have, afhænger af, hvilken specialisering du vælger at følge. Der er to specifikke specialiseringer på uddannelsen, eller du kan følge en individuel specialisering, hvor du kan fokusere mere på de emner, der netop interesserer dig:

Virksomhedsprojekt og udlandsophold

Undervejs i studiet har du flere muligheder for at samarbejde med fødevareindustrien eller andre aktører, fx kan du lave et virksomhedsprojekt. Samarbejdet kan både give dig relevante kompetencer og et interessant netværk. Det er også muligt at tage kurser på et udenlandsk universitet som en del af .

Speciale 

Du slutter din kandidatuddannelse med at skrive et speciale, som er et større skriftligt arbejde, der svarer til et halvt års undervisning. Du kan lave speciale alene eller i en gruppe.

Specialet tager ofte udgangspunkt i en konkret problemstilling fra en fødevarevirksomhed eller en forskningsopgave.

Eksempler på specialer:

  • Hurtig metode til bestemmelse af salmonella
  • Ny metode til bestemmelse af fedtindholdet i sødmælkspulver
  • Ost med vegetabilsk fedt
  • Tilsætning af antioxidanter til emballage