Individuel specialisering (generel profil)

På den individuelle specialisering kan du sammensætte dine egne kurser og kompetencer og fx vælge at specialisere dig i en disciplin som teknologi, kvalitet, mikrobiologi eller kemi.

Du kan også vælge at koncentrere sig om eksempelvis produktudvikling med fokus på en bestemt råvare, fx fisk, korn, frugt eller grøntsager. Fødevareindustrien arbejder løbende med at udvikle nye produkter, som tilpasses forbrugernes smag og ønsker. For tiden er der stor efterspørgsel på velsmagende retter, som er lette at lave færdige hjemme, og som samtidig er sunde. Et andet stort fokusområde er produktion af bæredygtige fødevarer. Dette kan opnås på mange forskellige måder:

  • Ved at bruge nye plantebaserede råvarer.
  • Ved at udnytte restprodukterne fra fødevareproduktion til nye produkter.
  • Ved at forlænge holdbarheden af eksisterende produkter og derved reducere madspild.
  • Ved at reducere ressourceforbruget af fx opvarmning eller nedkøling.

Du kan fokusere på en eller flere af disse strategier, når du sammensætter din specialisering.

Speciale
Du slutter din kandidatuddannelse med at skrive et speciale, som er et større skriftligt arbejde. Specialet skal skrives indenfor områderne fødevarevidenskab eller fødevareteknologi.

Opbygning

Den individuelle specialisering kan være opbygget som i nedenstående skemaer. Du vælger selv dine begrænset valgfrie kurser fra listen nederst på siden. Når du er blevet optaget, vil du også kunne se flere forskellige anbefalede studieforløb fra din studieleder, som fx retter sig mod plantebaserede fødevarer, procesanalytisk teknologi, ingredienser og enzymer med mere.

Forløb 1 - speciale på 30 ECTS

Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
1. år Food Quality Management and Control Begrænset valgfrit kursus Food Processing Sustainable Innovation in Food Science
Begrænset valgfrit kursus Valgfrit kursus Valgfrit kursus Valgfrit kursus
2. år Begrænset valgfrit kursus Valgfrit kursus Speciale
Begrænset valgfrit kursus Begrænset valgfrit kursus

Forløb 2 - speciale på 45 ECTS

Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
1. år Food Quality Management and Control Begrænset valgfrit kursus Food Processing Sustainable Innovation in Food Science
Begrænset valgfrit kursus Valgfrit kursus Begrænset valgfrit kursus Valgfrit kursus
2. år Begrænset valgfrit kursus Speciale
Begrænset valgfrit kursus

Hvis du vælger at starte uddannelsen i februar, forløber uddannelsen således:

Forløb 1 - speciale på 30 ECTS

Blok 3 Blok 4 Blok 1 Blok 2
1. år Food Processing Begrænset valgfrit kursus Food Quality Management and Control Valgfrit kursus
Begrænset valgfrit kursus Begrænset valgfrit kursus Begrænset valgfrit kursus Begrænset valgfrit kursus
2. år Valgfrit kursus Sustainable Innovation in Food Science Speciale
Valgfrit kursus Valgfrit kursus

Forløb 2 - speciale på 45 ECTS

Blok 3 Blok 4 Blok 1 Blok 2
1. år Food Processing Begrænset valgfrit kursus Food Quality Management and Control Begrænset valgfrit kursus
Begrænset valgfrit kursus Sustainable Innovation in Food Science Begrænset valgfrit kursus Begrænset valgfrit kursus
2. år Valgfrit kursus Speciale
Valgfrit kursus

Begrænset valgfrie kurser

Du skal vælge dine begrænset valgfrie kurser fra listen herunder. Klik på kursusnavnet for at se en nærmere beskrivelse af kursets indhold. 

* Kurset kan ikke tages sammen med det valgfrie kursus Applied Cool Climate Viticulture