Studiemiljø

Studiemiljøet på Niels Bohr Institutet er meget levende, og mange studerende får en stor vennekreds gennem studierne og det væld af muligheder, der er for at engagere sig i faglige foreninger og sociale arrangementer.

Fagligt studiemiljø på fysik med tæt kontakt til forskerne

På Niels Bohr Institutet er der et stærkt fagligt miljø med mange internationale forskere. Forskernes døre står (næsten) altid åbne for studerende, der kommer med spørgsmål, forslag eller ønsker om vejledning.
Som studerende lærer du at arbejde som en fysiker gennem undervisning i eksperimenter og problemløsning, både analytisk og numerisk, og ved forelæsninger. Undervisningen på det fælles grundforløb sikrer, at alle fysikstuderende får en stærkt fundament inden for generel fysik som kvantemekanik, termodynamik, klassisk mekanik og relativitetsteori samt elektromagnetisme.

Studiemiljøet på de fysiske fag er meget levende

Socialt giver studiemiljøet en meget tæt personlig kontakt mellem studerende, undervisere og forskere. En vigtig del af ånden på instituttet er de mange studenterdrevne sociale og faglige aktiviteter med blandt andet revy, studenterpolitik i fagrådet og fysikshows i Den Naturvidenskabelige Legestue.

De sociale aktiviteter spænder fra fodboldhold til fredagsbar - du kan læse lidt om nogle af dem her:

Undervisning, laboratorieøvelser og seminarer

Studieåret består af fire blokke af hver ni ugers varighed. På kandidatuddannelsen er der mange små specialiserede kurser, så du vil ofte opleve at forelæsninger, regneøvelser og eventuelle laboratorie- eller computerøvelser alt sammen foregår i samme gruppe af studerende, og du har mulighed for at lære dine undervisere godt at kende.

Involvering af de studerende er en vigtig del af undervisningen, og der er tradition for livlige diskussioner og samarbejde. Kollokvier og seminarer indgår på flere kurser i uddannelsesforløbet.

Fysik læses i et internationalt miljø

Kandidatuddannelsen foregår udelukkende på engelsk, og der er mange udenlandske studerende på uddannelsen. Hele uddannelsen er internationalt orienteret og forbereder dig til stillinger både i Danmark og i udlandet.

Få overblik over studieåret med Science studiekalender