Udlandsophold

Har du lyst til at rejse, opleve en fremmed kultur, møde nye mennesker, få en anden faglig tilgang til dit studie samt forbedre dine sprogkundskaber?

At tage på studieophold i udlandet er ikke bare en oplevelse for livet, men i høj grad et karrierefremmende valg. Private virksomheder og offentlige institutioner efterspør­ger i dag de globale og interkulturelle kompetencer, man opbygger ved at studere i udlandet.

Opholdet er ofte af enten et eller to semestres varighed ved et udenlandsk universitet, og hvor det faglige udbytte kan meritoverføres til at blive en del af din danske uddannelse.

På Københavns Universitet har du gode muligheder for at læse i udlandet. SCIENCE har ca. 100 udvekslingsaftaler med universiteter i Europa, og dertil kommer Københavns Universitets aftaler med flere end 100 universiteter uden for Europa.

I princippet kan du tage til et hvilket som helst land, men de forskellige uddannelser har samarbejdsaftaler med mange udenlandske universiteter som gør, at du kan få en gratis studieplads det pågældende sted.

Hvornår kan jeg rejse ud?

  • Du kan tale med din studievejleder om, hvornår på din uddannelse et udlandsophold passer bedst ind.

  • Når du tager på et udvekslingsophold betyder det, at du får en gratis studieplads på det udenlandske universitet.

  • Til de fleste typer af udlandsophold kan du tage din SU med dig, og på mange af udvekslingsprogrammerne følger der automatisk et stipendie med. Derudover kan du søge forskellige private fonde og legater.

  • Vær opmærksom på, at mange af ansøgningsfristerne for at komme på udveksling i det følgende akademiske år ligger i efteråret og tidlige forår.