Fra ansøgning til studiestart

Denne tidslinje viser optagelsesprocessen til kandidatuddannelsen fra du går i gang med ansøgningen til du begynder på uddannelsen. Undervejs skal du især være opmærksom på:

 • Når du har sendt din ansøgning, kontakter vi dig gennem ansøgningsportalen.
 • Du modtager en notifikation til den e-mailkonto, du oprettede din ansøgning med, når vi har sendt dig en ny besked i portalen (husk at tjekke dit spamfilter).
 • Sørg derfor for at have adgang til den e-mailkonto du er registreret med i ansøgningsportalen gennem hele ansøgningsprocessen. Så risikerer du ikke at gå glip af noget.
 • Loggede du på med dit universitetslogin (WAYF), sender vi notifikationen til din universitetsmail. Loggede du på med NemID, sender vi notifikationen til den mailkonto, du har tilknyttet NemID.

 •   

  Forbered og send din ansøgning

  16. januar - 1.marts

  Forbered og send ansøgningen i ansøgningsportalen.

  Her er brugervejledningen til ansøgningsportalen

 •   

  Ansøgningsfrist

  1. marts

  Din ansøgningsfrist. Vi modtager ikke ansøgninger efter denne deadline.

 •   

  Mangler der noget?

  16. januar - 30. april

  Vi tjekker om din ansøgning er komplet og har den dokumentation, vi skal bruge. Hvis der mangler noget, sender vi dig en besked i ansøgningsportalen og du modtager en e-mail-notifikation, der fortæller dig, at der er kommet en besked. Du får en deadline på 1 uge fra vi kontakter dig til at sende det, vi mangler. Husk at tjekke ansøgningsportalen dagligt. Manglende dokumentation kan betyde, at vi må afvise din ansøgning.

 •   

  Akademisk vurdering

  15. april - 15. maj

  Vi vurderer om du opfylder adgangskravene.

 •   

  Tilbud om plads

  Slutningen af april - midt i juni

  Hvis du opfylder adgangskravene og der er plads på uddannelsen, sender vi dig et tilbud om plads i ansøgningsportalen. Tilbuddet er til den højeste af dine prioriteter, vi kan tilbyde dig plads på. Hvis du ikke er kvalificeret, får du det også at vide i denne periode. Hvis du er kvalificeret, men vi ikke har plads, får du måske en plads på ventelisten. Hvis du kommer på ventelisten, skal du bruge denne tidslinje til resten af optagelsesprocessen.

  Du har 5 dage fra du får et tilbud om plads til at takke ja til pladsen. Du siger ja tak (eller nej tak) til tilbuddet gennem ansøgningsportalen. Hvis vi ikke hører fra dig inden for fristen, giver vi din plads til en anden.

  Dit tilbud om optagelse kan være med yderligere betingelser, f.eks. at du dokumenterer, at du har færdiggjort din bacheloruddannelse. Vi skriver dine betingelser i beskeden med tilbud om optag. Her skriver vi også hvordan du opfylder betingelserne og hvornår du har frist.

 •   

  Aktiver dit KU-brugernavn

  1. maj - 1. juni

  Du modtager dit KU-brugernavn med instruktioner om, hvordan du aktiverer dit brugernavn i en e-mail (den du har registreret i ansøgningsportalen). Aktiver dit brugernavn så hurtigt som muligt. Med dit brugernavn kan du logge ind på KUnet, Københavns Universitets intranet.

  Hvis du tidligere har været indskrevet eller studeret på KU, fx som bachelorstuderende eller meritstuderende, får du ikke sendt et KU-brugernavn: Du skal bruge dit gamle. Loginsiden på KUnet kan hjælpe dig hvis du har glemt dit brugernavn eller dit kodeord.

 •   

  Læs din studiestartsside

  1. maj - 1. september

  For at hjælpe dig med at få en god start, laver vi en hjemmeside til dig, der introducerer dig til din uddannelse og studielivet på KU. Læs siden grundigt og gør det til din førsteprioritet at finde ud af hvilke kurser, du vil tilmelde dig i dit første semester. Vi sender dig et link til din studiestartsside i ansøgningsportalen.

 •   

  Tilmeld dig kurser

  15. maj - 1. juni

  Du skal tilmelde dig kurser i dit første semester (blok 1 og 2). Tilmeldingen foregår på Selvbetjening på KUnet (kræver login). Det er meget vigtigt at du tilmelder dig kurser i denne periode, for ellers risikerer du ikke at få plads på de kurser, du planlægger at tage i dit første semester. Du skal tilmelde dig alle typer kurser - også de kurser, der er obligatoriske på din uddannelse.

    

 • Velkomstprogram

  29. august - 2. september

  Deltag i vores velkomstprogram og lær din kandidatuddannelse, SCIENCE, dine medstuderende og KU bedre at kende. Du kan finde mere information om programmet på din studiestartsside.

 •   

  Første dag med undervisning

  5. september

  Første undervisningsdag på din nye kandidatuddannelse.

 •   

  Deadline for at bestå bacheloruddannelsen

  20. september

  Du skal senest d. 20. september dokumentere , at du er færdig med din bacheloruddannelse. Hvis du ikke er færdig senest på dette tidspunkt, mister du din plads på kandidatuddannelsen.

  Hvis du har givet tilladelse til dataudveksling, da du lavede din ansøgning i ansøgningsportalen, skal du ikke selv gøre noget for at dokumentere at du er færdig med bacheloruddannelsen. Så trækker vi selv oplysningerne fra systemet.

  Hvis du ikke har mulighed for dataudveksling, skal vi modtage certificeret dokumentation på din færdiggjorte bacheloruddannelse. Det kan vi modtage på tre forskellige måder, se hvordan her under ”Officielt eksamensbevis”.