Andet end gummistøvler og mudder til halsen

Interview med kandidatstuderende Camilla Louise Bak fra husdyrvidenskab

Camilla Louise Baks forestillinger om, hvad hun skal lave, når hun er færdiguddannet har ændret sig meget, mens hun har læst. Først ville hun drive sin egen gård, men jo mere hun har læst, jo flere døre har åbnet sig, så hvad fremtiden byder, er endnu uvist. 

Camilla har en bachelor i naturressourcer, og hun er nu i gang med det første år af sin kandidatuddannelse i husdyrvidenskab. Det, der driver Camilla, er, at hun mener, at der er behov for højtuddannede folk inden for landbruget: ”Danmark er et landbrugsland, så vi har brug for fagfolk, der kan udvikle landbruget, og som samtidig har en finger på pulsen. Men husdyrvidenskab handler ikke bare om gummistøvler og mudder op til halsen. Der er mange aspekter i det, fx ledelse og undervisning.”

Hvad handler husdyrvidenskab om?
På husdyrvidenskab fokuserer du på sunde dyr og deres præstationsevne i et livslangt perspektiv. På studiet lægges der vægt på en anvendelsesorienteret tilgang til fagområdet, så den røde tråd gennem hele studiet er, at teorien skal kombineres med praksis, siger Camilla. Som et eksempel på hvordan det kan foregå i undervisningen, fortæller Camilla, at hun og hendes medstuderende har haft ernæringsteori kombineret med målinger i blod og ekskrementer. ”Det, jeg synes er virkelig fedt ved mit studie, er kombinationen af, at jeg får lov til at bruge mit fag i praksis, og at vi samtidig får lov til gå i dybden og fordybe os i de ting, som vi synes, er virkelig spændende,” siger Camilla.

Hvordan er kontakten til virkeligheden på husdyrvidenskab?
Det er primært gennem dit studiejob, at du får afprøvet din uddannelse og viden af, mens du studerer, fortæller Camilla. Camilla arbejder selv i Zoologisk Have, hvor hun får mulighed for at beskæftige sig med det, som hun interesserer sig for, nemlig ernæring. ”Jeg er blevet vild med dyrenes ernæring, det betyder så utroligt meget. Man kan sammenligne et produktionsdyr med en Tour de France-rytter, der skal yde og yde. Det er vigtigt, hvad man putter i dyrene, og hvordan de optager foderet,” siger Camilla.

Hvordan er studiemiljøet på SCIENCE?
Camilla giver studiemiljøet på SCIENCE topkarakter og fortæller, at det er et fakultet, hvor de studerende i høj grad selv er ansvarlige for at skabe de gode sociale rammer omkring fagligheden på studiet. ”Der er utroligt mange af de studerende, som er engageret i udvalg, foreninger eller lignende, og som er med til at gøre studiemiljøet på SCIENCE til det unikke sted, som det er,” afslutter Camilla.