Kandidat i informationsvidenskab og kulturformidling

Lektor i Informationsstudier, Jeppe Nicolaisen, fortæller om den nye kandidatuddannelse i Informationsvidenskab og kulturformidling.

På Informationsvidenskab og kulturformidling udforsker vi de etiske implikationer af organisering og formidling af information i forhold til forskellige typer af brugere og kontekster. Vi undersøger digitaliserings- og kulturformidlingsprojekter med henblik på at forstå deres betydning for samfund og virksomheder.

Du kan specialisere dig i enten Information og it eller Arkiver, biblioteker og museer. Du kan også sammensætte uddannelsen frit og vælge de kurser, der passer til det, du gerne vil beskæftige dig med på sigt.

På profilen i Information og it arbejder du med teknologiforståelse og informationsetik med fokus på digitale medier, big data og overvågning. Vælger du profilen i Arkiver, biblioteker og museer skal du arbejde med kulturformidling, læring og projektskabelse med fokus på den digitale kulturarv og de kulturelle institutioner.

Uddannelsen giver dig kompetencer til at bygge bro mellem teknologi og mennesker og bygger oven på dine analytiske og metodiske færdigheder fra din bachelor. Du får kompetencer til at vurdere digitaliseringsprojekters betydning og til at udvikle nye informations- og kulturformidlingsstrategier for brugergrupper, virksomheder, institutioner og samfund.

Læs mere om uddannelsens faglige profil og jobmuligheder.